nedelja, 27. maj 2018

Verjeli ali ne, ampak - je res!


V nagonskem svetu je krdelo v ospredju samo tam in takrat, kjer in kadar zagotavlja ugodje posameznika, medtem ko je v vseh ostalih primerih evidentna skrb za lastno rit, ki je sicer temeljno vodilo nagonskega, potemtakem tudi človejaškega odločanja.

Nisem “nacionalno ponosen”. Nikoli bil, nikoli ne bom. Je že tako preveč teh, ki s svojim “nacionalnim ponosom” ne kazijo le sveta, pač pa tudi predmet lastnega “ponosa”.

Človejaški duh? Naj ga še tako “poglabljajo”, niti hlačnic ni potrebno zavihati, preden zabrodiš vanj!

Pri človejakih je tako, da se poti, katere zastavljajo, končajo v povsem nasprotni smeri od želene, pa - bolj kot bodo stremeli v “švico”, bliže bo kamena doba. Čeprav... Čeprav je res tudi to, da človejaki nosijo kameno dobo v sebi in s seboj, da v bistvu so, sami, kamena doba!

Med človejakom in človekom je moč razločevati tako po (zlasti ali predvsem besednem) izkazovanju, kakor po genski zasnovanosti. Za prvo podobo razločevanja je potreben razum, za drugo zadošča ustrezno usposobljen laborant.

Ni evolucije, ki bi iz nagonskih bitij naredila razumna! V naravi je namreč tako, da so nižje razvite vrste preprosteje zastavljene, zato so tudi manj dovzetne za spremembe, predvsem pa doslej ni znan en sam primer, pri katerem bi razvoj popeljal v podobo, ki bi bila popolno nasprotje zasnovane, temeljne, izhodiščne podobe!

Gorenjska, Koroška, Štajerska, Prekmurje, Primorska, Notranjska, Dolenjska, vse lepe pokrajine. Ko le ne bi bile poseljene!

Ne vem, katere slovenske popevke so mi bolj všeč, tiste, pri katerih, zaradi izgovorjave, ne razumem besedil, ali tiste, pri katerih jih.

Ko se pogovarjava o psihi, mu/ji je vse jasno, le tega ne ve, o čem se pogovarjava...

Obstoječa inteligenčna lestvica je povsem zgrešena, saj večini pripisuje vsebino, s katero le-ta ne razpolaga. Inteligenco.

Demokracija je odločanje tistih, ki za nazaj zgolj domnevno vedo, medtem ko o tekočem in bodočem nimajo pojma!

Ni komentarjev:

Objavite komentar