torek, 7. september 2021

Ce... ce... cepljenje...

Tretjina učiteljev OŠ Brežice je v karanteni. S kovidom jih je, na zadnjem sestanku, ki so ga imeli pred začetkom šolskega leta, okužila kolegica. Pa ne kar kakršnakoli kolegica, pač pa - (proti kovidu) cepljena kolegica!
 
Da ne bo nesporazumov: nikdar nisem bil nasprotnik cepljenja, ukrepa, radi katerega je premnoga bolezen, ki je pustošila, bodisi izginila, bodisi je omejena, v sprejemljivem, vzdržnem obsegu. Daleč od tega, da bi nasprotoval, cepljenju! Obenem tudi ne navijam zanj, v konkretnem, kovidnem primeru, sem pa popolnoma proti raznim "strokovnjakom" in politikantom, ki z absolutno gotovostjo prodajajo prazno famo o tem, da cepljenje (za)ščiti! Kako, za vraga, bodo vedeli o nečem, kar niti zadosti preizkušeno ni bilo! Pa niti o kratkoročnih posledicah ni moč, z gotovostjo, trditi, kaj šele o srednje- in dolgoročnih!
 
Ja, sem proti tem, za katere je absolutno gotovo samo to, da s svojimi izjavami izkazujejo, zlasti ali predvsem ter izključno - svoj kretenizem! Sicer pa...
 
Je prav cepljenje (posledično kužne) učiteljice krivo za omenjeno karanteno? So jo cepili že okuženo, nezdravo (tudi to bi govorilo o nestrokovnosti)? Kakorkoli že - vsaj nekoliko so, nekateri, med temi "strokovnjaki", v zadnjem času omilili svojo (poprej) absolutno prepričanost, pa sedaj raje govorijo o lažjem prenašanju (morebitne) okuženosti, kot o popolni odpornosti na bolezen. Pa tudi pri teh, spremenjenih izjavah, zgolj - "strokovno" ugibajo... o nečem, o čemer sicer, očitno, pojma nimajo!



Ni komentarjev:

Objavite komentar