četrtek, 5. april 2018

"Eni se malo hitreje razvijajo..."


Dve povsem drugačni podobi izkazovanja... dve povsem drugačni podobi miselnega procesiranja... znotraj ene in iste vrste?! Bedarija, celo prvovrstna, kajti...

To bi bilo popolnoma enako temu, da bi bil lonček, tisti (običajno) bel, in plastičen, merodajen za opredeljevanje (njegove) vsebine, in ne bi upoštevali, ob tem, da se v enem (lončku) nahaja jogurt, v drugem kisla smetana, v tretjem pa omaka, ki sem jo za cucka skuhal!

Tudi "modrovanje", ki govori o nesočasnem razvoju, o tem, pač, da so se nekateri (posamezniki) hitreje razvili, medtem ko gre občestvo (počasneje) po njihovi poti, a jih dohaja, je KRETENIZEM! Čemu? Preprosto...

Kot prvo, in sploh ne najpomembnejše: glede na to, da je razvoj konstantna, dohajanje, preprosto, ni mogoče, kajti tako, kot naj bi se razvijali ti, ki zaostajajo, tako se razvijajo tudi tisti, ki prehitevajo.

Kot drugo: v kolikor bi bilo omenjeno »modrovanje« o nesočasnem razvoju utemeljeno, potem… potem bi to pomenilo, da je svet dvonogega oblačenja EDINA vrsta, med vsemi, kar jih poznamo, za katero NE VELJAJO naravne zakonitosti! Pri vseh ostalih vrstah razvoj namreč poteka enakomerno in enako za VSE pripadnike vrste, pa ne poznam enega samega bolj in/ali manj krokodila, slona, netopirja, metulja, hrošča, merjasca… od preostalih krokodilov, slonov, netopirjev, metuljev, hroščev, merjascev!

Kot tretje: takšno izkazovanje, ekstremno različno, znotraj ene in iste vrste, ni logično sprejemljivo, kajti prav opredelitev izkazovanj (ne le v podobi izkazanega početja, pač pa tudi v podobah zmožnosti, s katerimi pripadniki vrst razpolagajo) je tisto, je EDINI TEMELJ, na osnovi katerega je moč ugotavljati razlike med vrstami in, sočasno, pripadnosti posameznim vrstam!

Ne, NE, NE, razlike med občostjo (absolutno večino) in »geniji« (razumsko zasnovanimi posamezniki) NISO v tem, da eni malo bolj, malo več… razume(va)jo, drugi pa slabše in manj, daleč od tega, razlika je v tem, da gre za dva popolnoma različna načina umskega delovanja, pa – ker je izkazovanje (le kaj je umsko delovanje drugega, kot način izkazovanja?!) neposredna posledica (naravne) zasnovanosti, pomeni, da je tudi umsko delovanje posledica taistega, naravne zasnovanosti! In…

KO bi bil ves svet dvonogega oblačenja zares enako (naravno) zasnovan, potem – bi ne imeli vsi, torej tudi sleherni posameznik, enake gene (temeljne genske strukture)… ne pa, da se pri večini nahajajo geni (človečnjakov), katerih pri posameznikih ni?! Pri taistih posameznikih, ki naj bi sodili med »umsko hitreje in bolje razvijajoče se«.

Ni komentarjev:

Objavite komentar