petek, 14. junij 2013

Volite mene!

Da, povsem zares, volite mene! In videli boste, vse bo tako, kot boste hoteli…
Ob meni vam bo vse jasno, tudi to, da vam nič več ni! Znam biti konstruktivno destruktiven in obratno, pa nikoli ne boste vedeli, če naj me hvalite ali grajate. Če boste želeli spravo, prav, bom spravljal, če ne, pa bom pospravil, vse kar mi pod roke pride!
Želite krivce? Ni težave! V vsakem trenutku bom na koga (po)kazal, češ da je kriv! Poleg Kučanovega klana in udbomafije si bom izmislil še tisoče notranjih sovražnikov, pa boste imeli koga vlačiti po ustih. Če se vam bo zazdelo, da vas vodim po napačnih poteh, tudi takrat bomo takoj razrešili nastalo zagato, kajti ob vsakem trenutku bom imel pri roki najboljši možen program, boljši od prejšnjih najboljših, zagotovo, pa si bom samo izmišljal imena zanje. Da vam jih bom lahko kazal, ko bom obetavno o bodočnosti govoril. Svoji, seveda, a tako, da boste mislili, da gre za vašo.
Da si želite še več od tega? Hm, težko verjamem, ko vas gledam, kako zlahka nasedate. A, naj vam bo, obljubim vam vse, kar si zaželite. Samo povejte, ni težava, obljubljati pa ja znam! In tudi sprejemam sezname, na katere boste napisali imena tistih, ki vas žulijo v želodcih. Jih bom pljuval, po dolgem in počez, na vsakem koraku, pa jih na skupen, dolg seznam združeval, da se bo že na daleč vedelo, kdo je naš, vaš nacionalni sovražnik! Ki naši ljubi Domovini živce kravžlja, da ne more spokojno spati. Gospodarstvo? Seveda ga bom razrešil, imam ljudi, ki znajo ubogati, pa bodo prevzeli odgovorne funkcije in, obljubim, zaposlili bom vse sorodstvo in znance ter prijatelje, kolikor se jih bo le našlo!
Da, volite mene, kajti, resda sem star obraz, a imam vedno nove zamisli! Mene niti dvakrat zaporedoma ne boste slišali, da bom o eni in isti stvari enako govoril! Da vam ne bi bilo dolgočasno, seveda, ob moji doslednosti, povsem nepotrebni zadevi, kateri volivci tako in tako ne posvečajo posebne pozornosti. Kadar česa ne bom vedel, se bom delal, da tega, preprosto, ni, ko bom izvedel, bom pa s prstom na nekoga pokazal, še ne vem, na koga, a ga bom že našel, ki da je bil kriv za to, da se nismo pravočasno lotili reševanja tistega, česar še pred kratkim, zame, ni bilo…
Volite, prosim, zame. Jaz sem skromen in ne potrebujem petdeset plus, meni bo enainpetdeset dovolj. Toliko, da postanem glaven. Bom že našel prisklednike, ki mi bodo v oporo. To pa dandanes ja ni težko! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar