torek, 11. avgust 2015

Preprosta logika... glede obvladovanja sveta...

Kdor bo nadzoroval vodo in hrano, ta bo imel ves svet...

Je res kriv (samo ali predvsem) Monsanto (ali kdorkoli drug, ki s podobnih pozicij cilja na "obvladovanje sveta"), ali bi morali o problematiki razmišljati (predvsem in najprej) sami kmetje, takrat, ko stara semena kot "nedobičkonosna" zametujejo, in se na "industrijska" preusmerjajo? Takrat,ko škropijo s sredstvi, ki (na dolgi rok) uničujejo vodo, tla... pa gledajo le na to, kako bodo na hitrejši način, in lažji, do več zaslužka prišli?
Bi moral o tem razmišljati potrošnik, ki najraje kupuje po sistemu "za-čim-manj-denarja-čim-več-kupljenega", ne da bi se ob tem zavedal, da bo nekoč (če ne on sam, potem njegovi otroci) preplačeval vsak proizvod, ki mu ga bo v nakup monopol ponujal?

Ko bi se zavedala "vsak-kmet" in "vsak-potrošnik", potem bi se zavedala tudi "politika", ker - od kod pa rastejo, ti "politiki", če ne iz "vsakega-kmeta" in "vsakega-potrošnika"?!

Žal, a vrsta, ki ne vidi dlje kot do konice lastnega nosu, ne zmore razumno delovati, in je obsojena (vsakokrat, vselej in povsod) na stanje "gotovega dejstva", na to, da zid ugotovi šele takrat, ko se vanj - zaleti!

Ne, ni kriv Monsanto... kakor ni kriv tisti, ki neumnost žejnega izrabi, da taistega žejnega - prek vode pelje. 'bat ga, čemu bi pastirji ne izrabljali naravnih danosti, in si s tem dela lajšali?!

Ni komentarjev:

Objavite komentar