torek, 4. avgust 2015

Sporočilo javnosti

V ranih jutranjih urah so se, sredi Piranskega zaliva, sestali hrvaški in slovenski popisovalci. Po krajšem sestanku, na katerem so se dogovorili o metodologiji izvajanja dogovorjenega, sta obe ekipi krenili na delo, vsaka na svojo stran, seveda, popisovati valove. In odslej bodo hrvaški valovi označeni z oznako CRO-VAL (vsak val bo, kakopak, poleg osnovne oznake tudi oštevilčen), medtem ko bodo slovenski nosili oznako SLO-VAL. 

Ker obstaja meddržavni sporazum o nedopuščanju ilegalnega prehajanja meje, in ker režim velja za vse, tudi za valove, naprošamo ozaveščeno javnost, naj se, v primeru, če v slovenskih vodah zasledi val z oznako CRO-VAL, z ustreznim ukrepanjem (seznanitev pristojnih organov, po vprašanju nepooblaščenega valovanja na nedovoljeni strani morja) nemudoma odzove na ugotovljeno nepravilnost. Seveda so tudi hrvaške oblasti posredovale podoben poziv lastni ozaveščeni javnosti.
Proti valovom - kršiteljem bo nemudoma ukrepano, in, v kolikor se bo le dalo, jim bo prosto gibanje omejeno še preden bodo dospeli do obale.

Kakšen bi bil ta "svet", ko bi tudi "narava" premogla - človeško neumnost?!

Ni komentarjev:

Objavite komentar