torek, 20. junij 2017

Po tirih iztirjenosti...



Bojda je lažji način, če se prilagajaš okolju...
Hm. Glede na to, da je okolje isto kot večina, je sleherni pripadnik večine, že sam po sebi, okolje, potemtakem se nima čemu prilagajati, pač pa živi samega sebe, svojo lastno, večinsko, okoljsko podobo. Za tiste manjšinske, redke posameznike pa - še vsak je drago, zelo drago plačal, v kolikor je prišel v situacijo, v kateri se je bil prisiljen prilagoditi večini... in postati to, v kar ni bil rojen.
Ne, nikakor, prilagajati se okolju sploh ni ne lahko, ne najlažje, je, preprosto, (najmanj psihična) smrt za neokoljskega. Je pristajanje na živetje sredi velike gnojne jame.

Danes, baje, že veliko več vedo, kot so vedeli njih predhodniki. Denimo - vedo, celo ŽE, da niso postali (drugi) Švicarji. Kar niti ne bi motilo, to vedenje, ko ne bi vedeli tudi tega, da bodo, ko bodo zavihali rokave, postali še boljši od Švicarjev. Moteče je to, da bodo šele kasneje (z)vedeli, da samo jodlanje ne daje švicarskega potnega lista...
 


Sodobnost je krepko lepša od preteklosti! Zaradi vseh biserov, pometanih v svinjak, se pujski z ogrlicami valjajo po blatu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar