nedelja, 9. februar 2020

Je med ajnštajni in občostjo kakšna razlika?!

Je med visoko in nizko smreko kakšna razlika, vsebinska? Razen te, da je visoka smreka bodisi starejša, bodisi raste v ugodnejših razmerah. Ne, ni, prav nobene razlike ni med visoko (bolj košato...) in nizko (manj košato...) smreko, kajti - za VSE smreke veljajo ista pravila, iste podobe živetja, VSE smreke se izkazujejo na povsem enak, smrekam primeren, način!
 
Je med iznajdljivejšo lastovko in manj spretno kakšna razlika, vsebinska? Razen te, da je bolj iznajdljiva (večkrat) sita, od tiste, ki ji spretnost ni odlika. NE, ni, kajti - za VSE lastovke velja, da se izkazujejo na enak, sebi, svoji vrsti ustrezen način, kot lastovke, pač!
 
Je med močnim levom in šibkim kakšna razlika? Med hitrejšim in počasnejšim zajcem? Med katerimikoli pripadniki katerekoli (in vseh) vrste? Vsebinska razlika? NE, ni, teh razlik, kajti prav istost (znotraj posamičnih odstopanj) je tisto, kar posameznosti v vrste deli, jih kot pripadnike vrst prepoznava!
 
Je med ajnštajni in občimi kakšna razlika? Pa ne le tista(e), ki se izkazuje(jo) s področij ustvarjalnosti, doseženega, pač pa tudi tiste, ki govorijo o samih pojmovanjih, razumevanjih (sveta, vsega), razlike, ki, ne nazadnje, govorijo o drugačnih načinih živetja?!
 
Je, pravzaprav so, pa še kakšne razlike so! Denimo v pojmovanjih - ajnštajni sebi dopuščajo to, da ne vedo vsega, občost “ve vse”! Ajnštajni potrebujejo dokaze, da verodostojnost nečesa prepoznajo, občost do dokazov sploh ne seže! Ajnštajni zmorejo dvomiti v lastna ugotavljanja, s tem do ustreznejših dospevati, občost s svojimi prepričanji ugaša! Ajnštajni vedo o obči bebavosti, občost “ve” o lastni umnosti! Ajnštajni se posvečajo svojemu delu, občost dela zaradi nuje, da bi živela! Ajnštajni se, ne nazadnje, odpovedujejo samim sebi, svojim potrebam, da bi dospevali do želene ideje, občost se odpoveduje idejam, da bi dospela do sebi boljšega!
 
In potem praviš, da ajnštajni in občost sodijo v isto vrsto?! Ha-ha-ha-ha-ha!!!!!!!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar