torek, 3. avgust 2021

Resnica

Resnica ni kurba, daleč od tega, čeprav jo skušajo kurbe, v svojem kupleraju, nategniti...
 
Resnica, ena in edina, je praktično dokazljivo, objektivno dejstvo. Za dospetje do resnice ni potrebno zgolj znanje, tisto uporabno, ne zgolj naučeno, pač pa predvsem - zmožnost razumevanja, in razumevanje samo. Pravzaprav gre izključno zmožnosti razumevanja zahvaliti, da prihaja do (spo)znanj, da se je moč učiti o resnici... da je, v naslednji fazi, ne bi upoštevali.
 
To, kar "človeštvo", skup bodisi naravno zasnovanih nagonskih, nerazumskih bitij, bodisi psihično/umsko deformirani posamezniki, pojmuje pod "resnico", je le - nabor všečnih (jim) neresnic, laži, blodenj... s katerimi skuša, samemu sebi, potešiti željo po vedenju, željo po (psihični) razbremenitvi, pri čemer, nezmožno razumevanja, razlaga zadeve tako, da jih nikdar ne zmore pojasniti, s tem tudi (drugim) dokazati. Še huje: s svojimi ravnanji izkazuje popolna nasprotja tistemu, v kar, bojda, veruje, kar se mu, bojda, kot resnica izkazuje.
 
Svet napreduje po drobcenih korakih, ker je na njem, procentualno gledano, izjemno malo razumskih bitij/ljudi, in med njimi še manj (psihično) neokvarjenih ter zmožnih dejanskega razumevanja. In Svet nazaduje po skokih, ker (in kadar) na njem prevlado prevzame "človeštvo", nagonska bitja, nerazumska, živali... v podobah ljudi.
 
Hudič je imel prste vmes, ko sta se, desettisočletja nazaj, sparila Človek in podobno mu opičje bitje, človečnjak! In hudič ima, še vedno, prste zraven, kajti nerazumskim, bebavim bitjem, ki sama sebe spodkopavajo, nič ne more pomagati, niti njihovi izmisleki/neresnice/laži "bogovi"!



 

Ni komentarjev:

Objavite komentar