nedelja, 29. avgust 2021

Sveti Andrej

 Velkavrh, znova, ali pa spet, kakor ti je ljubše - hvala! In to trikrat!
 
Najprej radi tega, ker si se odločil, da se boš, že zjutraj, olajšal! Priznam, sprva sem te poslal v vse božje matere, ki so se mi pri roki znašle, ker si mi pokvaril delovni načrt, kasneje pa...
Prisilil si me v nedeljski, dopoldanski, počitek! In, spet, priznam - prijal(o) mi je! Mislim - le kdo bi se želel zadrževati v tvoji scalini, ob tem še delati?!
 
Drug hvala gre temu, da si, krog enajste, končal, in ga, še kar dobro, otresel. Prav, je bilo še nekaj kapljic, ampak se je dalo, pograbiti koso, in opraviti tisto porcijo košnje, katero sem za danes načrtoval!
 
Tretji hvala pa... ne vem, naj ga, neposredno, naslovim nate, ali, posredno, na tisto, ki je povzročila to, da si ves čas (moje) košnje ostal mrk, pa sem lahko delo dokončal v isti opravi, kot sem ga zastavil - oblečen kot polarni medved! Že res, da sem se preznojil, dobro, a preznojim se, itak, ob vsaki košnji.
 
Da ti, slučajno, hvala ne bi stopila v glavo, zlasti, ker te že drug dan zaporedoma hvalim, kajti, generalno gledano, si letos ne zaslužiš omembe vredne ocene, po vprašanju umetniškega vtisa, ker...
Ne vem, katera je kriva, da si bil tako hladen, in je bilo potrebno osem mesecev ogrevati bivališče, ampak, ja, osem mesecev ni mačji kašelj!
 
Dobro, to si popravil, nekoliko kasneje, ko si se celo nasmejal, in sem pomislil poglej-velkavrha-kakšno-lepo-pomlad-nam.je-namenil, ampak kaj, ko si kasneje (bentiš, pa te tvoje ljubezenske težave) povsem zamrznil, in prinesel...
 
Mislim, to, da si mi sadno leto sklatil, tega ti še ne zamerim. Pač. očitno nisi dorasel temu, s čemer se ukvarjaš, ampak tega, da si mi tri drevesa uničil, z zmrzaljo, od tega dve, ki sta kar tri desetletja, morda celo več, stegovali svoje dlani, proti nebu... ja, to dejstvo sem ti pa stežka odmeril!
 
Pa da ne bo nesporazuma, nič osebnega! Kako bi bilo, kakorkoli osebno, ko pa sva se, v živo, le enkrat videla, tam, na obobalni poti med Piranom in Strunjanom, ali obratno, ko sem te pobaral, če si drugo polovico blagovne znamke že skonzumiral, da samo Vajta s seboj vodiš... Ne, nič osebnega, ampak...
 
Veš, ko bi obstajal bog, potem bi njega v tri krasne poslal, glede vremena, zlasti letošnjega. Tako pa - si edini, ki se mi pri roki znajdeš, po tem vprašanju in, verjemi - če se popraviš, pa začneš lepše vreme čarati, potem te bom tudi povzdignil! In boš napredoval, v, nič manj, pa tudi v nič več kot - svetega Andreja!



Ni komentarjev:

Objavite komentar