torek, 28. november 2017

Animalia za vedno?



Svet je krivičen, to je dejstvo. Krivičen do človeka. A z odpravljanjem posledic nagonske »pameti«, nikoli ne bo pravičnejši. Nasprotno, dokler bodo odločali nagon(sk)i, do tedaj bo svet Animalia, s cik-cakajočim menjavanjem krdel na oblasti, in v ugodju. Ter s konstantno nestabilno večino, kot jamstvom nenehnega razkroja. In s sredstvi, tehnološko vse bolj dovršenimi, zadostnimi za povrnitev planeta na raven kamene dobe.
Današnje stanje je zastavljeno pred desetletji, takrat, ko so nagon(sk)i hoteli več, in so videli, ta več, v obljubah, s katerimi so jim stregli, prav tako, nagon(sk)i. V obljubah, ki so povsem »božje narave« - obstoječe v oblakih, rokam neoprijemljive, neuresničljive. In so nagon(sk)i takrat pohiteli v razkroj (takrat) obstoječega, ter pripeljali natanko v takšne razmere, kakršne jim danes ne ustrezajo, kajti – spet nimajo več, nasprotno, imajo manj, kot so nekoč imeli! Imajo natanko toliko, kolikor so sposobni imeti. A – ko bi samo sebi kvarili, s svojo nerazumskostjo, svet, bi bilo vse v najlepšem redu, tako pa ga kvarijo vsem.
Človek je, za razliko od živali, razumsko bitje. In ti, ki to niso… so, pač, nagonska bitja, četudi v tozadevno človeških telesih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar