ponedeljek, 10. september 2018

Škodljivost računalnikov in svetovnega spleta


Računalniki in svetovni splet so naredili več škode, kot koristi. S pomočjo omenjenega namreč Neumnost uspešneje utrjuje svoje »resnice«, obenem pa se uspešneje tudi povezuje, zavoljo česar je močnejša kot kadarkoli doslej.

Absurd. V dobi, v kateri so informacije dosegljive malodane na slednjem koraku, je prav ta dosegljivost »zaslužna« za to, da je delovanje polresnic oz. laži uspešnejše od delovanja resnic.

Absurd. V času, v katerem tehnološki napredek, pa ne samo ta, priča o določeni moči in zmožnosti človeka, »svet« kroji absolutna večina, ki ne samo, da ni zmožna razumeti preprostih dejstev, v njih celovitih podobah, pač pa deluje, kakor v vseh časih, v izrazitem nasprotju napram silnicam, ki želijo premikati na bolje.

KO bi bilo to, kar imenujemo človeštvo, (umsko) normalno, bi delovalo – normalno! In bi tudi informacije, izhajajoče iz tega delovanja, ustrezale realnosti. In bi, posledično, bilo tudi »človeštvo« ustrezno informirano. In bi, posledično, temu ustrezno tudi normalno delovalo… pa bi silnice, želeče premikati na bolje, tekle vzporedno in sočasno z občim delovanjem. Ker pa temu ni tako, potem se zastavi preprosto vprašanje: je nekaj narobe s temi silnicami, ki želijo spreminjati na bolje, ali pa je nekaj narobe, in to zelo hudo, s »človeštvom«, z njegovimi umskimi zmožnostmi?!

Kakorkoli že, narava deluje tako, da se vse, kar se zastavi, tudi izpoje. Nič kaj obetavno ni izpetje obstoječe vloge in delovanja obče neumnosti! Pa bi se bilo, po vprašanju ogroženosti civilizacij(e), bolj utemeljeno bati obče zabitosti, kot pa nekih toplogrednih plinov in nakopičenega orožja. Čeprav…

Čeprav so tudi omenjeni plini in nakopičeno orožje, ob vseh ostalih neumnostih, katerim smo priča, rezultat – uspešnega delovanja Neumnosti!

Zaključek? Ni vse ustrezno, da bi se uporabljalo v podobi igračke, in predvsem to velja za računalnike. Za pametno zadevo, večinoma v rokah butcev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar