nedelja, 19. maj 2019

Vesolje kot vodno-peščena ura (Trditve o sočasnem redčenju in širjenju vesolja so – navadna neumnost!)


Novodobni astronomi se izkazujejo z dvema trditvama, s prvo, ki govori o tem, da se vesolje redči, in z drugo, ki pravi, da se (vesolje) širi. Obe trditvi temeljita na ugotovljenih, torej na dejanskih stanjih, a sta zaradi nezmožnosti logičnega sklepanja napačni, kot sočasni povsem nesprejemljivi!

Čemu je logičnost merodajna pri ugotavljanju ne/sprejemljivega oz. dejanskim stanjem ustreznega? Preprosto – logika je tisti način mišljenja, kateremu pravimo razum, in kateri je značilen za neznaten delček občestva, imenovanega človeštvo. Logika je namreč mišljenje, ki razumeva celoto vzročno-posledičnih povezav znotraj posameznih tokokrogov (taistih povezav), znotraj posameznih celot, in je, kot taka, povsem skladna s tistimi stanji, katerim pravimo naravne zakonitosti. Tudi te potekajo po vzročno-posledičnih povezavah, in v okvirih posameznih tokokrogov, ki medsebojno učinkujejo drug na drugega. Ko ne bi bile skladne, naravne zakonitosti in logika, ne bi obstajali tisti posamezniki, katere občost imenuje z izrazom »geniji«, posamezniki, zmožni razumevati naravne zakonitosti, jih »odkrivati« in upoštevaje njih zapovedi »izumljati« tehnologijo in postopke, ki potekajo prav na temelju naravnih zakonitosti! Potemtakem – kar nasprotuje logiki, to dejansko ne more obstajati!
Poglejmo, čemu sta obe trditvi (prva manj, druga povsem) napačni!

Prva trditev: vesolje se redči
Dejstvo je, da nam je o vesolju malo znanega, krepko premalo, da bi o njem dokončno sodili, a vseeno dovolj, da je moč oblikovati določene domneve. Kakopak, realnost teh domnev je odvisna izključno od tega, ali smo jih zmožni ponazoriti s praktičnimi prikazi, in jih na ta način dopustiti kot možne.

Ena temeljnih domnev je, da je vesolje eno samo, in kot tako neskončno.
Tudi neskončnost kot taka je omejena, kajti slednja stvar, ki obstaja, obstaja v določenih količinah in mejah. Potemtakem neskončnost ne more biti večja kot je, kajti tisto, kar zavzema VSE, ne more zavzemati še VEČ OD VSEGA (več od vsega, preprosto, ne obstaja)! Potemtakem si to neskončnost lahko zamislimo kot neko posodo, v kateri se nahaja vse kar obstaja.

Materija je neuničljiva. Se razkraja, potemtakem mineva v nekih svojih posamičnih podobah, a se razkraja na svoje mikrodelce (ki pa so še vedno materija!) in ti mikrodelci se nato združujejo v neke nove podobe materialnega obstajanja. Pomeni, da materija NE MORE IZGINITI, pomeni tudi to, da se količina materije v posodi imenovani vesolje NE MORE ZMANJŠATI (niti povečati), pač pa vselej ostaja enaka!

Dejstvo je, da je bilo vesolje sprva povsem megličasto, dočim se sedaj izkazuje kot redkejše, razredčeno, »prozorno«. Vmes, med megličavostjo in današnjim stanjem, pa so se pripetile določene zadeve, med katerimi se določene izkazujejo še vedno, nenehno. Iz razpršene materije se je namreč naredila gmota (delci so se medsebojno privlačili, materija se je posedala, dokler se ni, malodane v celoti, združila v tisto, kar imenujemo Sonce), medtem ko so v združevanje ne ulovljeni delci ostali v vesolju kot mrtva tvarina – kot tvarina, ki sicer poseduje posamezne elemente, potrebne za nastanek življenja, a ti elementi ne pridejo do izraza (ne učinkujejo), ker jim ni dano združevati se v (za tvorbo življenja) potrebne kombinacije.

Ko bi se vesolje zgolj redčilo, na način, da bi se razpršeni materialni delci posedali (se združevali) v neke gmote, potem bi tudi dandanes opazili obstoj takšnih gmot. A ga ne. Potemtakem je odgovor za redčenje vesolja, katero opažajo astronomi, v nečem drugem, in NE v posedanju v nove gmote, ŠE MANJ v širitvi vesolja (o tem kasneje)!

Zdaj pa takole: predstavljaj si vodno-peščeno uro! Uro, ki je natanko takšna, kakršne so znane peščene ure, je sestavljena iz dveh delov, med obema pa je lijakasta odprtina. In predstavljaj si, da je ta ura skorajda v celoti napolnjena z vodo, v katero nasuješ nekaj peska.
Če boš to uro pustil nekaj časa stati, se bo pesek umiril na njenem dnu. Ko pa boš hotel ugotavljati nastanek vesolja, in tudi njegovo redčenje, boš uro – obrnil! Kaj se bo zgodilo?
Sprva bo zgornji del ure povsem »meglen«, pesek bo malodane lebdel v vodi, a se bo s časom začel pomikati navzdol, se posedati, celo prodirati (skozi lijakast prehod med obema deloma ure) v spodnji del ure. Kakopak, zavedaj se, da čas vesolja in čas, ki ga sam doživljaš, ne tečeta enako hitro!
Če boš dovolj dolgo opazoval dogajanje v takšni vodno-peščeni uri, boš ugotovil, da zgornji del postaja vse bistrejši (se v njem nahaja vse manj zrnc peska), potemtakem se količina peska v zgornjem delu redči… obenem pa se gosti spodnji del, v katerem se začne, s časom, na dnu pojavljati usedlina (delci peska se združujejo v enovito maso). Z drugimi besedami: v takšnem primeru NE MOREŠ GOVORITI o redčenju peska v vodno-peščeni uri, pač pa lahko trdiš le to, da se pesek v zgornjem delu redči, sočasno pa se gosti v spodnjem delu. In natanko takšna vodno-peščena ura je vesolje, pri čemer mi (pa še to ne najbolje) poznamo le tisti del, v katerem tudi obstajamo.

Da je teza o vesolju v podobi vodno-peščene ure povsem realna, o tem govorijo t. im. črne luknje. Le-te so prehodi, skozi katere iz našega, znanega nam vesolja, neznatni delčki prehajajo »nekam drugam«. Količina teh prehajajočih delčkov se nenehno obnavlja, kajti ne gre samo za tiste delčke, ki so, morda, obstali sami v času nastanka Sonca (kot vira vseh »nebesnih teles« v našem vesolju), pač pa gre tudi za delčke, ki se krušijo od slehernega nebesnega telesa, ki obstaja! Ne nazadnje, z odmiranjem na primer Lune, se manjša njena moč privlačnosti, kar pomeni, da se manjša tudi njen obseg, in se bo manjšal vse do tedaj, dokler se ne bo, v nekem trenutku, povsem raztreščila oz. razpršila!

Če nekaj prehaja iz enega prostora v drug prostor, denimo iz zgornjega dela vodno-peščene ure v spodnjega, ali iz ene sobe v drugo, potem to pomeni, da zgolj en prostor NI CELOTA, potemtakem tudi del vesolja, v katerem živimo, in iz katerega delci (skozi črne luknje) prehajajo »nekam drugam«, NI TISTO VESOLJE, ki naj bi bilo neskončno in naše, pač pa je zgolj DEL TEGA VESOLJA! In se v obeh delih tega vesolja hkrati dogaja natanko isto, kar se dogaja v vodno-peščeni uri: sočasno, ko v zgornjem delu upada količina zrn peska, v spodnjem delu narašča… sočasno, ko se v zgornjem delu gostota redči, se v spodnjem povečuje… sočasno, ko v zgornjem delu usiha življenje, se v spodnjem poraja! Z drugimi besedami – vesolje se NE redči, pač pa se redči le tisti del vesolja, v katerem bivamo!

Druga trditev: vesolje se širi
Do te trditve so prišli na osnovi  povečevanja razdalje med posameznimi nebesnimi telesi (tudi razdalja med na primer Zemljo in Luno se veča), vendar ta trditev NE UPOŠTEVA SILA preprostih dejstev:

-          V kolikor bi bilo vesolje neskončno, potem se, tudi teoretično, NIMA kam širiti, kajti že sedaj zaseda ves prostor, kar ga je moč zasedati (VEČ OD VSEGA NE OBSTAJA)!
-          V kolikor je vesolje le eno izmed neštetih vesolj, iz katerih je sestavljeno VSE KAR OBSTAJA, potem je povsem logično, da vsa ta vesolja potekajo po istih naravnih zakonitostih, pomeni, da če bi se širilo naše vesolje, potem bi se širila tudi vsa ostala – in smo znova pri vprašanju kam naj se širijo, ko pa že sedaj zavzemajo ves prostor, ki obstaja?! Obenem pa: sleherna širitev posamičnega vesolja bi terjala KRČENJE nekega drugega (sosednjega) vesolja (če je vse kar obstaja ena sama velika posoda, potem sleherna zadeva, ki se v tej posodi širi, drugim vsebinam prostor odvzema!), le-to pa bi bilo možno samo v primeru, da naravne zakonitosti ne veljajo za vse naravno enako!
-          V kolikor boš opazoval že omenjeno vodno-peščeno uro, boš ugotovil sledeče: s tem, ko se v zgornjem delu voda bistri, s tem, ko je v zgornjem delu manj zrnc peska, s tem se samodejno VEČA RAZDALJA med posameznimi zrnci… pomeni, da se zrnca oddaljujejo drugo od drugega, in to počno ob nespremenjenem obsegu same posode oziroma vodno-peščene ure!

Pomislimo, da bo lažje, na igračko, na »vodni balon«! Na tisto gumijasto zadevo, v katero polnijo vodo, in jo mečejo naokoli, ter uživajo, ko poči, in voda nekoga pošprica.
Ko je tak vodni balon prazen, ga malodane ni nič skupaj, ko pa nalivaš vodo vanj (ko se veča masa v balonu – večanje mase = rast količine mase = povečevanje gostote mase na nekem omejenem  prostoru), takrat balon raste, se širi. Z drugimi besedami: ko se gostota povečuje, ko je v nekem, konkretnem prostoru VEČ mase, takrat se ta masa izkazuje z določenim pritiskom (na samo posodo, v kateri se nahaja, na njene zunanje površine), s pritiskom, ki sili v raztezanje, v širitev, v rast same posode! Potemtakem je povsem NELOGIČNO to, da bi redčenje mase v posodi, pa čeprav v (našem) vesolju, učinkovala s širitvijo posode (pravzaprav je pričakovati KRČENJE tega dela vesolja, v katerem obstajamo)!

Tako pač (in preprosto povedano) govorijo fizikalne (naravne) zakonitosti, pa – če le-te veljajo za vse ostale primere, potem ne vem, čemu ne bi veljale tudi za vesolje kot tako?!

In, povsem mimogrede: dejstvo, da črne luknje prepuščajo le mikrodelce, priča o tem, da – večnega živetja NI, in ga nikoli ne bo! Pomeni, da bi se s sleherno (morebitno) preselitvijo na nek drug planet, »naš« obstoj le začasno podaljšal… obenem pa to pomeni tudi to, da se bo »narava« z vsemi svojimi procesi v tistem drugem delu našega vesolja (v spodnjem delu vodno-peščene ure) ponovno (kot že ne-vem-kolikokrat-poprej) izkazovala natanko tako, kot se je izkazovala v preteklosti, iz katere tudi naša sedanjost izvira!

Ni komentarjev:

Objavite komentar