ponedeljek, 18. januar 2021

Svoboda govora zares?!

Nagonska "svoboda govora" - vsak blebeče, nihče ne posluša.
 
Tam, kjer ni ne samokontrole (samoobvladovanja), ne veljavnosti temeljnih pravil sobivanja, tam so vse pravice, vključno s pravico svobodnega govora, običajna farsa, da ne zapišem - smrdljiva laž!
Govor je značilnost številnih vrst, in, domnevam, ni brez razlogov porojen. Je pa res, da so edina NENARAVNA bitja, ki pa, žal, serjejo prek planeta. prav MEŠANCI med živaljo in človekom, človejaki, pa zanje tako in tako ne velja ne (naravna) logika, ne (kakršenkoli) red, ne nič drugega, kot zgolj sebično prizadevanje za sebi boljše.
In - kadar se sklicuješ na svobodo govora, takrat je prav, da - kakor zase pričakuješ pravico do tega, da SI SLIŠAN (če nisi slišan je brez veze govoriti!), tako moraš taisto pravico priznati/dopustiti drugemu. Je pa res...
Obstajajo določila, ki opredeljujejo tisto, kar se sme, in kar se ne sme, pa svoboda govora NE BI SMELA BITI brezpogojna danost, čeprav - če imajo NAGONSKI BEBCI volilno pravico, in, prek nje, pravico do oblikovanja ( = razkrajanja) Sveta, in to nikogar ne moti, potem... potem naj, v okviru tega razkrajanja, tudi bevskajo, renčijo, na koncu tudi grizejo in koljejo, kakor so to počeli skozi vso zgodovino, konkretneje od takrat, ko jih je človek (ne "bog") s svojim tičem popeljal v človeško družbo, da v njej - serjejo po človeku in človečnosti!

Ni komentarjev:

Objavite komentar