sobota, 16. oktober 2021

Podobe jeseni...

Kostanj in fige, zanimiva kombinacija. Že res, da ima kostanj, v teh, jutranje hladnih, dneh skorajda več sladkorja, kot plodovi spod Adamovih prekrival, a kljub temu.
Danes smo ubrali najmanjšo od preostalih, štirih, "pižamaric". Jutri pojde pod nož in - četudi ji kaj zmanjka do (po)polne sladkosti, (spet) temperature ji(m) ne gredo najbolje na bučo(e).
Kumkvat in limonovec sta se skrila, pred (morebitno) slano, pod balkon, k zidu. Prvi, obilno našemljen z "bunkicami", od tistih najmanjših do onih, ki se z običajno velikostjo ponašajo, bo poskrbel za nekaj zimskih vitaminov, drug pa bo nekoliko dlje (do)zore(va)l svoje plodove, vmes pa še kak cvetni nastavek odprl, in ga že razprtim, cvetovom, v druženje napotil.
Palček pa...
Ah, ta palček! Lovi zadnje jesenske žarke, preden bo, pred zimo, v hišo utekel. In ga sploh ne bi bilo, pri hiši, ko mi ga ne bi, iz "zafrkancije", podaril sine. Je pa res, da sva, palček in jaz, v zadnjih petih letih veliko vkup (pre)žagala, tudi na tisti najbolj elementaren, ročni način.






Ni komentarjev:

Objavite komentar