torek, 25. junij 2019

Kaj se je zgodilo s Homo Sapiensom?!


Nekoč je veljalo, da človeštvo tvori Homo Sapiens, med vsemi poznanimi bitji edino razumsko, potemtakem (po definiciji, ki kot vsebinsko razliko med živaljo in Človekom izpostavlja razum) edino bitje, katerega je moč označevati s terminom Človek... medtem ko danes velja, da človeštvo pretežno tvori t. im. “sodobni človek”. In bi moralo veljati, da ta, “sodobni človek”, tvori “človeštvo”, nikakor pa človeštva!

Gre, s tem “sodobnim človekom”, za neko novo vrsto, je ta “sodobni človek” evolucijska nadgradnja Homo Sapiensa... ali gre zgolj za novo znanstveno ugotovitev?
Za slednje, zgolj za slednje gre, kajti “sodobni človek” niti vrsta, sama po sebi obstoječa, ni, pač pa je posledica križanja dveh vrst, (tozadevno izumrlega) Neandertalca, nagonskega, NErazumskega bitja, človečnjaka ( = NEčloveka = po zunanjosti Človeku podobne živali), in Homo Sapiensa, Človeka, razumskega bitja, obenem pa...

Evolucija je razvijanje (napredovanje) neke vrste živetja, razvijanje v smislu uspešnejšega prilagajanja okoliščinam živetja, njih lažjega obvladovanja, in je, kot taka, posledica zmožnosti določene vrste (tiste, ki evolucijsko niso zmožne, odmrejo), in pri nastanku “sodobnega človeka” do takšnega razvoja NI prišlo drugače kot - zaradi vnosa človeškega genskega zapisa ( = človeških značilnosti) v genski zapis Neandertalca!

To križanje je pri (ponovno: tozadevno izumrlem) Neandertalcu pripeljalo do določenih kakovostnih sprememb - navzven je postal podoben Človeku, izpopolnil je /predvsem/ sposobnosti komuniciranja, naučil se je določenih Človekovih izkazovanj... obenem pa, vsebinsko gledano, NI pripeljalo do pomembnejših sprememb, saj “sodobni človek” še naprej ostaja nagonsko, NErazumsko bitje = NEčlovek! Potemtakem...

Potemtakem je, v podobi tvorca človeštva (bolje “človeštva”) “sodobni človek” degradacija, nazadovanje v odnosu do Homo Sapiensa, in kot tak edini znan primer (ne)razvojnega izkazovanja Narave (v vseh ostalih primerih Narava napreduje, se razvija)! Če sem bolj natančen: Narava neposredno pri tem nima “prstov zraven”, saj nastanek “sodobnega človeka” ni neposredna posledica potekanja določenih naravnih stanj, pač pa posledica križanja dveh (med seboj le v grobem, navzven) primerljivih podob (vrst) živetja.

Tako kot je z vnašanjem Človekovih genov v Neandertalca moč ugotoviti določene pozitivne (a vsebinsko gledano zanemarljive) spremembe, tako je, obratno, z vnašanjem Neandertalčevih genov v Človeka moč zaznati degradacijo Človeka! Slabšanje, bolje IZNIČENJE njegovih zmožnosti, tistih edinih, ki ga razlikujejo od živali: izničevanje razumskosti, spekulativnih zmožnostih, značilnih izključno zanj! V Naravi namreč velja, kot eno temeljnih pravil, to, da so nižje razvite podobe živetja odpornejše na spremembe, kot višje razvite. So bolj trdožive, na temelju česar je povsem upravičeno sklepati, da se bo z nadaljnim križanjem Neandertalčevih in Človekovih genov stanje le še slabšalo... pa ne bo potrebe po iskanju (morebitnih) inteligentnih bitij v (preostalem) vesolju, kajti takšna bitja niti na našem planetu ne bodo (več) obstajala!

Ni komentarjev:

Objavite komentar