petek, 6. julij 2018

"Bog že ve..."


Dajmo, znova in še malo, o "bogu"...
Zastavim pa kar s konkretnim okoljem, torej z vsebinami, katere poznamo, no, vsaj zdi se nam, da jih.

Čemu služijo umobolnice?
Verjetno se strinjaš, da za to, da v njih, in pod ustreznim nadzorom, bivajo umobolni.
Verjetno se strinjaš tudi s tem, da ti, umobolni, v omenjenih ustanovah bivajo radi tega, ker so (uradno) prepoznani za nezmožne samostojnega življenja. Celo več, prepoznani so tudi kot možni povzročitelji nespametnih, neljubih, škodljivih ravnanj, s katerimi zmorejo, in to neposredno, škodovati tako sebi, kakor nekim drugim.
Če se strinjaš tudi s to trditvijo, potem se, domnevam, strinjaš tudi s tem, da je pametno, in pravilno, umobolne, torej tiste, ki neposredno ogrožajo sebe in druge, imeti pod nadzorom, skrbeti zanje, in (po)skrbeti tudi za to, da ne bodo škodno delovali!

Zdaj pa k "bogu", po povsem istem vprašanju, in načelu. In k vprašanju, ki se, neizogibno, poraja, iz predhodnega zapisovanja:

Kako to, da "bog" pušča "nore" (uradno sicer "normalne", dejansko pa neumne), da nenehno ogrožajo in razkrajajo, s samimi seboj, s svojimi ravnanji, sobivanje?!

Ni dovolj pameten, da bi dospel do ugotovitve o tem, da je edino pravilno ravnanje tisto, s katerim (pa recimo temu tako) neprištevne ( = tiste, kateri se ne zavedajo posledic lastnih ravnanj) držiš pod nadzorom, in s tem zagotavljaš red, potreben za sobivanje?!
Ni dovolj pameten za to, da bi, skozi tisočletja, ugotovil, to, da je njegov (v laboratoriju, imenovanem Zemlja) poskus spodletel, da zaman pričakuje "resnost", odgovornost tam, kjer le-ta ni izvedljiva, ni možna, ker, preprosto, zanjo ni osnovnih pogojev?!
Ni dovolj pameten za...

Mejduš, je pa dovolj pameten za to, da "je ustvaril" stvari, katerih niti ne razume, katerih ne zmore obvladovat?!

"Bog že ve, kaj počne", že slišim "pojasnilo".
Prav, sprejemam, takšno pojasnilo, a mu pridodam vprašanje: Povej, če že "bog" ve, čemu tako ravna, kako to, da TI VEŠ o tem, kaj "bog" ve in česa ne ve?! Sta, morda, na telefonski povezavi, ali pa si zgolj tako "pameten", da lastne blodnje kot realnost razlagaš?!

Ni komentarjev:

Objavite komentar