ponedeljek, 9. julij 2018

Vzgoja kot vzrok izkazovanj občestva? KRETENIZEM!


Tisti razumsko zasnovani, ki z vzgojo pojasnjujejo izkazovanja občestva, bi morali vedeti, da JE tudi VZGOJA IZKAZOVANJE, izkazovanje dojemljivosti, posledično izkazovanje pojmovanj in ravnanj, pa...

Ker noben vzrok ne more biti lastna posledica, in ker nobena posledica ne more biti lasten vzrok, potem tudi izkazovanje, katerokoli, NE MORE biti ne vzrok, ne posledica izkazovanj (katerihkoli)!

Polža, psa, govedo... lahko vzgajaš kolikor hočeš, a vedno bo ostal polž, pes, govedo... resda “vzgojen”, zdresiran polž, pes, govedo... a, kljub temu - zgolj polž, pes, govedo. In se bo kot tak tudi izkazoval, vselej, in zlasti v okoliščinah, v katerih bo zasnovanost prevladala nad zdresiranostjo!

Povsem enako je pri občestvu, pri človejakih! Le-ti se že v vsakdanjem življenju izkazujejo kot človejaki, njih ravnanja (zasnovanost) ne sledijo njih besedam (“vzgojenost”), zato toliko govora o “več obrazih”, o hinavščini, nenačelnosti, nemoralnosti... medtem ko se v izrednih, nevsakdanjih okoliščinah izkazujejo na načine, o katerih zlahka priča t. im. zgodovina. Jim “popustijo zavore”, da se izkažejo v svojih pravih, nezdresiranih podobah, brez zadržkov, natanko tako, in takšni, kakor, in kakršni, so zasnovani! Pri čemer, in mimogrede: tudi hinavščina, nenačelnost, dvoličnost... so izkazovanja.

Ugotovljeno je, podkrepljeno z materialnimi dokazi, da se možgani raznih ajnštajnov krepko, vidno razlikujejo od običajnih, “povprečnih” možganov. Tako krepko se razlikujejo, da so razlike vidne takoj, z očesom. Pomeni, da ti ajnštajni niso človek, razumsko bitje?! Ali, morda, to pomeni, da običajni, povprečni možgani pripadajo zgolj tozadevnemu človeku, razumskemu bitju?! Bitju, ki je navzven sicer povsem enako človeku, navznoter, in predvsem tam, kjer nastajajo, in od koder izhajajo razlike, pa...

Veš, pri nobeni vrsti življenja, katerikoli, tovrstnih razlik ne ugotavljajo. Jih, preprosto, ni moč ugotavljat, ker ne obstajajo, kajti VSI pripadniki neke vrste so povsem enako zasnovani, se, posledično, na enake načine izkazujejo. Pomeni, da bi to moralo veljati tudi za to, kar pojmujemo pod besedo človeštvo... a NE VELJA!

NE, vzgoja je zgolj posledica dojemljivosti (kakor zmoreš razumeti potrebo po vzgoji, kakor zmoreš razumeti sobivanje, kakor zmoreš razumeti ločnico med prav in ne prav... tako tudi vzgajaš!), medtem ko je dojemljivost ( = zmožnost razumevanja) naravna kategorija, utemeljena z načinom narejenosti, zasnovanosti možganov, torej tudi odvisna od taiste zasnovanosti! Zato pa ugotavljamo različne oblike mišljenja, in tudi to, da vse večini niso dostopne, jih večina ni zmožna izkazovat!

Ni komentarjev:

Objavite komentar