petek, 1. marec 2024

Na blazino pišem…

Ko, zvečer, v sobici ugasneva dan, in, iz sosednje sobe, samo lučka pri računalniku sveti v najino uspavanje, mora tata nekajkrat »(na)pisati« na blazino njeno polno ime. Z dodatkom, kakopak, neuradnim, a še kako veljavnim, za naju: Lila Čedomila Vošnjak, tatin Sonko.
 
In marsikaj počneva, ter se podajava vsepovsod, tam in tako, kakor naju domišljija vleče. In je, bržčas, nekaj domišljije tudi pri »telovadnem« delu uspavanja… že ko se napoti proti veliki blazini, ki, čez dan, počiva na vznožju njenega dela kavča, vem, kaj me čaka. S težavo prinese blazino, jo trešči čezme, čez moje prsi in trebuh, potem pa – drživa se, da je varno, za dete, da ne bi na tla padlo, ob tem pa hop, in hop, pa, spet, ne-vem-kolikokrat hop na blazino, in name… da, tudi to je del najinega uspavanja.
 
Sinoči je zaspala šele po enajsti. Ni in ni hotela prej, kot bi čutila, da je večer poslednji v pravkar minulem nizu. In je zaspala z glavo na mojem ramenu, v objemu moje roke, mojega vsega-kar-ji-zmorem-da(ja)ti, v objemu nekega tiščanja, ki je, nekje v meni, o pogrešanju, od danes naprej, pripovedovalo. Potihem, in še tišje, da moj Sonko ne bi slišal…
 
Pa da ne bi »življenja« preklinjal?! Znova, in tudi tokrat?!

Ni komentarjev:

Objavite komentar