ponedeljek, 15. januar 2018

Tako, pač, je, v nagonskem svetu!



V vsakem krdelu, v vsakem tropu, med vsemi ž'valcami... so VSELEJ eni na boljšem, drugi na slabšem... kakor znotraj "človeštva", kajneda?!
Ubogi človek, med takšnimi živeč!

Socializem jim ni ustrezal, ker je bilo omejeno služenje, ker izložbe niso bile tako bogato polne, ker so "zunaj" videli (samo!) bogate, ker so mislili (in samo to!), da so sposobni...
Kapitalizem jim je ustrezal, spočetka, dokler je bilo kaj za (raz)deliti... kasneje, ko je umanjkalo, in ko so se njih dejanske sposobnosti izkazale (oni sicer še vedno mislijo, da so sposobni!), jih je razočaral, kapitalizem. In, kakopak, za to so krivi tisti "grdi", ketere so SAMI, kot lepe, med vodilne (povz)dvignili!
Zdaj bi, spet, socializem...
Ni kaj, kadar je BEBAVOST na delu, potem se lahko samo "v krogih vrtiš"!

Noben družben sistem, nobeno družbeno izkazovanje ni subjekt, ni nekaj samo po sebi samostojnega, vse je le odraz - občestva, pa...
Kakor sta za kipec (iz gline) potrebna tako kipar, kakor tudi glina, masa, tako je tudi s sistemom: od tega je odvisno, kdo in kako ga vodi, masa pa je - zgolj masa! In zelo pripomore k nastajanju VSEH družbenih sistemov... in k razkrajanju vsakega! Pač, pogojni refleks na delu, in ping-pong žogica tudi!

Nekateri menijo, da je rešitev v drugih politikih, drugi, da je v drugačnem sistemu, tretji, da so potrebni novi sindikati... jaz pa pravim, da bi zadoščalo, za to, da bi bilo vse v redu - razumno ljudstvo!

Tudi človejaki so "umetna inteligenca". So naučeni izvajati določena opravila.

Človejaki so izjemno "inteligentna" bitja - ugotavljajo tisto, česar ni, do obstoječega ne dospevajo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar