ponedeljek, 11. junij 2018

Animalia, dobro jutro!


Bojda živimo "tradicijo krščanstva". BEDARIJA! Živimo tradicijo, in dosežke, človeka, ki se POVSOD po svetu na enak način izkazuje, kot človek!
V kolikor me spomin ne vara, so vse religije, tudi krščanstvo, svet tolmačile kot od boga danega, in so v taistem svetu pod- in nadrejale, pa, tako, na primer, tudi žensko in otroka podredile moškemu. In etika, enakopravno obravnavanje slehernega (tudi zgolj domnevnega) človeškega bitja naj bi bila posledica "krščanske tradicije"??!
Je tudi, taista "krščanska tradicija", učila o tem, da je "bog ustvaril svet", in vse na njem, tudi gore, reke, travnike... celo preganjala je tiste, ki so si drznili o drugačnem, in pravilnem, govoriti. In "mi" živimo "krščansko tradicijo", tako v znanju, predvsem NEdojemanju, kakor na področju etike?! BEDARIJA!
Raznorazne verske tradicije živijo le človejaki, ki so, povsod po svetu, naučeni v verovanja, značilna za posamezna področja, in katerim ta verovanja vsaj deloma, dokler zaležejo, preprečujejo to, da bi živeli, in se izkazovali, v eni sami tradiciji, vsem človejakom značilni, v tradiciji nagonskih bitij, v tradiciji močnejše živali, ki si podreja šibkejše, v tradiciji - PRIMITIVIZMA! Ja, hud dejavnik je strah pred "božjo jezo"...

Ubogi, nesposobni bogovi, v igri z blatom niso oblatili le sebe, pač pa ves svet! Je pa res...
Da znajo biti, bogovi, sila praktična zadeva. V njih imenu namreč živalice zlahka lastno živalskost izkažejo.

Animalia, dobro jutro!

Ni komentarjev:

Objavite komentar