ponedeljek, 18. junij 2018

Ubogi nagonski možgani ali - UBOG SVET, OB NAGONSKIH MOŽGANIH?!


Ubogi nagonski možgani, ki...

Niti tega ne razumejo, da (ne)znanje NI isto kot (ne)umnost! Pri prvem gre namreč za kup (v praksi in zvečine celo napačnih) podatkov, pri drugem pa za zmožnost dojemanja, razumevanja, pa - kako naj bi razumeli to, da so njih (nagonskih) znanja pretežno izkaz neumnosti (ker ne temeljijo, ta znanja, na razumevanju vsebine, o kateri naj bi govorila)!

Niti tistega ne zmorejo povezati, z realnostjo, o čemer so se učili, bojda celo naučili, da bi ugotovili, da so obča "znanja" prej ovira dejanskim spoznanjem (in izhajajočim dejanskim znanjem), kot njih temelj, izhodišče. Denimo, ploščata Zemlja je nekoč bila del šolskega, občega znanja, Sonce, vrteče se krog Zemlje, tudi, da ne naštevam, malodane v nedogled... in zaradi natanko takšnih znanj, in takšne "umnosti", so imeli malodane vsi odkritelji težave, preden so uspeli (v kolikor so sploh uspeli) uveljaviti svoja spoznanja, svoje (dejstvom ustrezno) razumevanje sveta. Dejstvom ustrezno, ne očem in ostalim zaznavnim organom (in v podobah čutnega "spoznavanja" in "razumevanja" stvarnosti)!

In ubogi, sicer (po svoji zasnovi) nenagonski, potemtakem razumski možgani, stlačeni v kalupe občega "razumevanja", in prav zaradi tega tudi nezmožni dojemanja realnega (na področjih, kakopak, na katerih so v kalupe prisiljeni)! Le-ti trpijo (za razliko od nagonskih), psiho-fizično trpijo, saj so jih s taistimi kalupi spremenili v tujke v lastnih telesih!

A tu smo že pri psihi, o kateri pa, itak, vsakdo "ve". Pa je brez veze, da karkoli dodajam, bi tako in tako same neumnosti pisal...

Ni komentarjev:

Objavite komentar