četrtek, 25. april 2019

Znanstvena slepota psihologije, nevrologije, genetike…


Obstajajo tri temeljna dejstva, katerih omenjene veje znanosti, pa še mnoge druge, denimo biologija in sociologija, ne poznajo, in, posledično, ne upoštevajo.

Prvo dejstvo:
Absolutna večina »človeštva« je sestavljena iz nagonskih, NErazumskih bitij!
»Sodobni človek« NI razumsko bitje, potemtakem, po definiciji, ki med človekom in živaljo ločuje na temelju razuma, ni človek.

Drugo dejstvo:
NI res, da absolutna večina ni zmožna abstraktnega mišljenja (le-tega izkazuje, zvečine resda s pomočjo sredstev omamljanja), pač pa JE res to, da NI zmožna SOČASNEGA abstraktnega in konkretnega mišljenja!

Tretje dejstvo:
Absolutna večina NIMA enovitega zavedanja oz. enovite zavesti! Prav radi tega ni zmožna kompleksnega/celovitega mišljenja, in prav radi tega se odziva izključno na konkretne okoliščine (dražljaje), torej nagonsko.

Pri terapevtski obravnavi osebe s hudo obliko disociativne amnezije sem ugotovil, da se je le-ta izkazovala (razmišljala, ravnala) natanko tako, kot se izkazuje absolutna večina, zaradi česar tudi ni presenetilo dejstvo, da nihče iz živetvenega okolja te, obolele, osebe ni opazil njene obolelosti – vsem se je zdela povsem »normalna«, njim enaka, običajna (v okviru absolutne večine).
Z odpravo psihične obolelosti (kar nekaj zakrčenosti je bilo), se je osebi povrnilo tako (celovito) pomnjenje, kakor tudi zmožnost sočasnega abstraktnega in konkretnega mišljenja, potemtakem celovito, kompleksno mišljenje, razumskost.

Poleg pogovora, kot temeljne metode terapevtskega dela, je moč ne/razumskost (bolje: ne/razumsko naravno zasnovanost) ugotavljati tudi s pomočjo genske zasnovanosti, pa, si upam zapisati, tam, kjer gen MCPH1 (dediščina Neandertalca, človečnjaka = NEčloveka) sotvori čelni reženj, tam ni razuma oz. razumskega bitja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar