nedelja, 26. februar 2023

Življenje obračanja hrbta

Življenje je zabavna zadeva, nikoli ne veš ali ono tebi hrbet obrača, ali ti njemu…
 
Kakorkoli že, ne zavedaš se tega, da si s tem, ko si meni hrbet obrnila, v bistvu – obrnila hrbet sebi. Ali je bilo, morda, drugače, pa si ga najprej sebi, in hip za tem tudi meni?! Kdo bi ga vedel, je nemogoče, takrat, kadar se nasprotja bijejo, znotraj istega telesa, pa se zna resnica vselej izkazati za laž, in obratno.
 
Ja, danes, ko vem in tisti KDO, in tisti KAJ, danes nobenega dvoma več ni: ko je bilo skupaj, je bilo tisto lepo, ko je bilo narazen, je bilo pa natanko tako, kot se tudi danes izkazuje! In se resnica z lažjo razkriva, laž z resnico. Zanimivo.
 
Kakorkoli že, še najbolj zanimivo je, da ničesar, ampak res ničesar ne potrebujem narediti, ne sedaj, ne takrat, ko boš, spet, pomoč potrebovala, pa si že kaznovana, in to s takšno kaznijo, da te bo do konca življenja preganjala! Ko pa pomislim še na tisto, o čemer sem ti, nekje drugje, že zapisal, na tisti dve poplačili, kateri nikoli ne boš mogla izkazati…
 
Ja, prvega bi bilo nemogoče, vsakomur, ne samo tebi, izkazati, ker – kako lahko nekomu, in zlasti dvema, poplačaš to, da si jima življenji uničil?!
 
Do drugega poplačila pa ti tudi ne bo moč dospeti. Pa ne radi tega, ker bi morala nekih sto let varčevati, ko bi v ustrezne zneske pretvoril, pač pa, ker… Ah, pustiva to malenkost ob strani, itak veš, v tisti svoji, trenutno neobstoječi podobi, da vem, kaj govorim.
 
Kakorkoli že, ja, res je zabavno, to, športanje, tudi z obračanjem hrbta, pri katerem nikoli ne veš, ali si drugemu rit, pardon, hrbet pokazal, ali pa si se, mogoče – sam v riti znašel!

Ni komentarjev:

Objavite komentar