torek, 20. avgust 2019

Hočemo demokracijo…


Dosti nam je te diktature, zdravniki nas samo dušijo, hočemo demokracijo... so, pred časom, zastavili svojo nekajdnevno pomladno-umobolniško borbo, za človekove pravice, bojda, v umobolnici. Bolniki, kakopak.

In jim je uspelo, izborili so si, svojo, njim primerno in edinstveno, demokracijo! Vendar...

V zadnjih dneh se pretepajo, pod hruško. Nekako na polovici razdeljeni. Prva polovica hoče imeti hruško, da bi splezali nanjo, in se, z vej, podali v vesolje. Druga polovica, plezanja nevešča, bi sicer tudi rada v vesolje, a kaj, ko do vej ne zmore dospeti, pa bi jih rada približala k tlom... in se zavzema, ta, druga polovica, za podrtje hruške!

P.S.
Hudo je, z bebci. Reveži, ne vedo, da so veje hruške preveč krhke, da bi bile uporabne kot vzletišče.

P.P.S.
Hudo je, z vsemi nerazumskimi, kajti pri njih nobena rešitev ni prava, in časovno vzdržna. Vselej se najdejo, ki vedo, da je drugače boljše, tega drugačega pa je v izobilju. Potemtakem ga ni sistema, ki bi zadoščal potrebam nagonskih, ki bi bil dober, ali vsaj boljši.

P.P.P.S.
Včasih razmišljam o farmi, no, o neki, katerikoli, kmetiji. In o, na njej živečih, nagonskih bitjih. Lepo razporejenih v hlevu, ogradah, in pod nadzorom. Bi jim bilo bolje, ko bi tudi ona dočakala svojo demokracijo? In - kaj bi počela, kako bi sama sebe preživljala po tem, ko bi požrla vse, kar se v žretje nudi?!

Morala zgodbe? K sreči je vsaj tu ostala, morala, v zgodbah. Vkleščena med redke pravljičarje, ki vztrajajo ob njej, in z njo. In takole pravi, ta morala:

NIKAKOR NI DOBRO BEBCEM DATI PROSTIH ROK! Niti takrat, kadar so “spodaj”, niti takrat, kadar bi radi “gor” prišli.

Ni komentarjev:

Objavite komentar