nedelja, 4. marec 2018

"Žival ni za v hišo"



Ni ga sistema, ki bo pravičen, ob človejakih in z njimi! Pač...

Pusti živali, da ureja svet, in - uživaj v živalskem svetu! V katerem...

Bodo močnejši, iznajdljivejši, hlastali, in si prihlastali, medtem, ko bodo...
Šibkejši, manj spretni, tudi hlastali, a vse bolj in bolj bevskali, nezmožni prihlastanja. In bodo bevskali vse dotlej, dokler se zadostna količina ne nabere, tega bevskanja, potem pa planili, in vzeli tam, kjer bo za vzet.

In nekaj časa bo trajal tozadeven "socializem", ki pa tudi ne bo mogel lakote potešiti, predvsem pa ne bo mogel uspešno kljubovati preprostemu dejstvu, ki govori o tem, da naj bi zmožnejši imel pravico do tega, da poseduje več kot nezmožen...

In, spet, bodo živali gledale prek plotov, tja, kjer bodo videli same bogate, in nič revnih, ker jih, preprosto, ne bodo hotele videti, češ da so "sposobne, pridne, poštene in da si zmorejo ustvariti bogastvo"... in spet bo prišlo do spremembe, v kateri bo zadovoljstvo trajalo natanko toliko, dokler bo, iz "minulega dela" za podeliti, in požreti, potem pa...

Ma, če bo ta nesreča, da bo razumno bitje vse skupaj vodilo, ta "socializem", potem bo nekaj iz naslova minulega dela, v nasprotnem bo pa konec cvilizacije živalskosti korak bližje!

Slišal, nekoč, da žival ni za v hišo. Ne vem, nisem pristaš posploševanj, se pa, zagotovo strinjam s tem, da - če jih že spuščaš, v hišo, potem glej na to, koliko jih boš spustil in kje jim boš mesto odredil!

Ni komentarjev:

Objavite komentar