nedelja, 6. december 2020

O nekem dejstvu, mimogrede...

Danes je že moč povsem otipljivo, materialno DOKAZATI RAZLIKE znotraj dvonogega sveta, razlike po, denimo, genski sestavi (večina ima gen, ki je značilen - tudi - za šimpanze, in je značilen - tudi - za človečnjaka /pravilneje: opičjaka/ Neandertalca) in po velikosti ter obliki čelnega režnja!

Kakopak, te razlike je moč dokaz(ov)ati tudi na posreden način, a to zmorejo zgolj tisti, ki se ukvarjajo (in vedo, s čem se ukvarjajo, ker predmet ukvarjanja tudi razumejo!) s procesi, imenovanimi mišljenje. In ti VEDO, da večina premore IZKLJUČNO temeljno podobo mišljenja, podobo, ki je značilna za vsa misleča bitja, potemtakem je običajna tudi v (uradno prepoznanem) živalskem svetu.

Verjamem, da je, v konkretnih okoliščinah, težko prodreti na plano, z resnico te vrste, in je to še težje, kot je bilo Galileu prodirati z okroglo Zemljo... a se zavedam tudi sledečega: v kolikor ta resnica ne bo prodrla, zaživela, v kolikor človek, na njenem temelju, ne bo zadeve vzel v svoje roke, in naredil red, v takšnem primeru... bo zgodovina bivanja na tem planetu krepko krajša, kot bi znala biti sicer!

Ni komentarjev:

Objavite komentar