četrtek, 18. julij 2019

Gaussova krivulja, grozljiva (samo)slepitev!


Gaussova krivulja je, uradno, prikaz občega inteligenčnega (razumskega) stanja, pri čemer je – v celoti zgrešena! V okviru istih načel oz. meril namreč ugotavlja razumsko stanje dveh (razumsko) povsem drugačnih bitij, med katerima drugo niti v neko svojo vrsto ne sodi.

Homo Sapiens, razumsko bitje, Človek, je prvo bitje, ki ga (tudi) krivulja obravnava. In Homo Sapiens je vrsta, biološko gledano. Na drugi strani pa je t. im. Sodobni človek, ki nikakor ne sodi v nobeno izmed vrst, in niti podvrsta ni, pač pa gre za križanca med Neandertalcem (nagonsko, nerazumsko bitje, potemtakem žival) in Človekom (Homo Sapiensom). In ta Sodobni človek (malodane celotno »človeštvo«) je, prav tako kot Neandertalec, nagonsko, nerazumsko bitje!

Glede na to, da je Gaussova krivulja prilagojena povprečju, in je le-to izraženo z vrednostjo 100 (v bistvu je ta vrednost, kot sleherna izhodiščna, enaka 0!), in glede na to, da je povprečje v celoti nagonsko ( = nerazumsko), tudi količnik 1,35 (ali več) samodejno ne predstavlja prav nič več razumskosti, kot jo predstavlja izhodišče, kajti – tudi za petdeset odstotkov večja ničla je še vedno – ničla (0)!

V bistvu je sploh vprašanje, koliko je moč z Gaussovo krivuljo, natančneje z obstoječimi metodami ugotavljanja razumskosti (ki so, vse po vrsti, prilagojene povprečnemu stanju = NIČ razumskosti!) dejansko ugotoviti objektivna stanja! Še več: vprašanja, ki so lahko »logična« povprečju (absolutni večini), ne morejo biti logična razumskemu bitju, predvsem pa mu ne more biti logična možnost odgovorov po sistemu ali-ali (svet namreč ni črno-bel, potemtakem takšne tudi ugotovitve ne morejo biti, oz. preprosti odgovori na preprosta vprašanja). Upoštevaje zapisano obstaja možnost, da se, absurd, razumsko bitje (Homo Sapiens) skozi uradno uporabljane »psiho teste« izkaže kot nerazumsko, in obratno, da se povprečnež ( = povsem nerazumsko bitje) izkaže s količnikom 1,3 (ali več), ker je bil, preprosto, pri testih spretnejši od povprečja!

Osebno sem tega povprečneža (pripadnika občestva) poimenoval človejak (termin sicer ni najbolj ustrezen, saj je njegova podobnost s Človekom - razumskim bitjem le fizična, in je vse znanje, s katerim ta človejak razpolaga, izključno posledica naučenosti – pomeni, da je znanje uporabno izključno v okviru okoliščin, za katere je bilo naučeno, medtem ko ga sleherno nepredvideno stanje zmore, hipoma, kot neuporabnega izkazati!), in je moč tudi ugotavljati otipljive razlike med njim in Človekom. Denimo…

Absolutna večina t. im. človeštva ima v svoji genski strukturi gene Neandertalca, in med njimi je, po mojem mnenju, za človejaško nerazumskost odločilnega pomena gen MCPH1 (ki ga pri Homo Sapiensu NI ugotoviti!), saj sotvori čelni reženj, s tem pa tudi sopogojuje njegovo delovanje oz. (z)možnosti. In je moč tudi s pomočjo rentgenskih posnetkov ugotavljati razlike med človejakom in Človekom – pri slednjem je čelni reženj (ki je v uporabi, saj v njem poteka tudi abstraktno mišljenje – ob sočasnem zavedanju realnosti – ki je eden predpogojev razumskosti!) razvitejši in bolj razbrazdan, dočim pri človejaku tega ni opaziti.

Skozi svoje skromne izkušnje, s področja psihoterapevtskega dela, sem tudi ugotovil, da se hudo psihično okvarjen Homo Sapiens izkazuje v podobah »razcepljene osebnosti«, potemtakem se izkazuje z neenovito (necelovito) zavestjo, z neenovitim oz. necelovitim zavedanjem tako samega sebe, kakor vsega ostalega, pomeni, da se hudo psihično okvarjen Človek izkazuje POPOLNOMA ENAKO, kot se izkazuje »normalen«, zdrav človejak – nagonsko, v odvisnosti od okoliščin, v katerih se znajde! Kakopak, z odpravo psihične okvarjenosti se povrne celovitost zavedanja, zavest (znova) postane enovita in je, kot taka, predpogoj razumskega izkazovanja.

Kakorkoli že, v kolikor je moč ustrezno meriti vrednosti v primerjavi med jabolki in krompirjem… potem je takisto moč početi tudi v postopkih, na katerih temelji obravnavana krivulja. V nasprotnem pa je – popolnoma zgrešeno početje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar