ponedeljek, 8. julij 2019

»Znanost lahko vse svoje ugotovitve dokaže…«


Nagonski bebci se lotevajo vseh tem, in zlasti tistih, o katerih - nimajo pojma! Tako zmorejo “obravnavati” tudi znanost. Ne vem, zgolj domnevam, da s tem, ko vse po vrsti obravnavajo, same sebe kot umne vidijo...

In zapiše, med ostalim, bebo, to, da “znanost, za razliko od religije, vse svoje ugotovitve lahko dokaže”. Lepo, prav, deloma prav, kajti znanost dejansko temelji na dokazovanju, pa prav zaradi tega - tudi lastne ugotovitve zna ugotoviti kot NAPAČNE (pa čeprav so bile, nekoč, v preteklosti, že dokazovane in TOZADEVNO dokazane).

Kako zmore znanost dokaz(ov)ati, karkoli, o tem lepo priča primer oblike našega planeta: znanost je potrebovala kar nekaj tisočletij (in ne “zgolj” stoletij), da je nagonskim bebcem (in s pomočjo čutnega zaznavanja, NE razumevanja!!!) s posnetki dokazala - okroglost Zemlje! Dočim obstaja še gora vsebin, o katerih je znanost že dognala, a ugotovitev ne zmore dokazati človejakom. In med temi ugotovitvami mrgoli tistih s področja družboslovja, na primer, pa sociologije, psihologije, nevrologije...

Znanost NE zmore vsega dokazati, in NIKOLI tega tudi zmogla ne bo! Obstajajo namreč zadeve (celo odločilnega pomena so, v odnosu na vse, kar poteka in s svojim potekanjem tvori celotno obstoječe!), ki niso materialne, torej niso ne vidne, ne otipljive, ni jih moč ne slišati, ne okusiti, (za)vonjati, potemtakem do njih ni moč dospeti s čutnim zaznavanjem, z edinim načinom spoznavanja, s katerim razpolagajo nagonska bitja, potemtakem tudi človejaki! Do teh (takšnih) vsebin je moč dospeti IZKLJUČNO Z RAZUMOM, torej na posreden način, na temelju logičnega sklepanja, temelječega na že (s)poznanem! In s to zmožnostjo (z razumom) človejaki, pač, ne razpolagajo.

Obenem pa - povej, kako boš dokazal temperaturo na površju Sonca, ko pa NE obstaja material, ki se ob tej temperaturi ne bi izničil, ki ob njej ne bi dobesedno zgorel?! S čem boš izmeril to toploto?! Z NIČEMER! Potemtakem lahko o njej le domnevaš, kakor lahko, bolj ali manj, domnevaš še o marsičem drugem, in predvsem o tistem, kar se nahaja krog nas, tam, v t. im. vesolju (v katero, mimogrede, bojda gremo, čeprav smo sredi njega, potemtakem njegov del, potemtakem SMO ŽE v vesolju!)!

In, kakopak, kakor se vrane krog vran zbirajo, tako se tudi bebci med seboj radi družijo, pa na veleNEumne “obravnave” lepijo svoje komentarje. In med njimi mi je padel v oči sledeč zapis: “Znanost sodi k napredku.” GROZA BEBASTA!!!

Znanost prav nič NE sodi k napredku, daleč od tega, pravzaprav povsem obratno: ZNANOST PORAJA NAPREDEK, potemtakem NAPREDEK SODI K ZNANOSTI!

Ni kaj, bebci radi “modrujejo”, in to zlasti v “demokratičnih” časih v obilju počno. Ne zavedajoč se, da s slednjo besedo, katero izustijo, zapišejo, le - lastno BEBAVOST izkazujejo!

Na zdravje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar