sreda, 24. april 2024

Dobrota ni krompir…

Človek se ne potrebuje učiti dajati dobroto, povsem drugače in popolnoma nasprotno, potrebuje se naučiti skrbno ravnati z njo, jo dajati samo tistim, ki so je vredni! Dobrota ni krompir, da bi jo v svinjaku svinjam metal!
 
Med nagonsko nemoralnostjo je samo nemoralnim spakam, večno prilagajajočim se, živetje lahko lepo.
 
Človekova temeljna napaka je bila ta, da se je desettisočletja nazaj sparil z živaljo. Od takrat naprej mu skuša žival pojasnjevati svet, in mu ga krojiti, pa bi bilo še najbolje, ko bi človek opustil vsa svoja snovanja in živali dopustil, da potom razkroja do popolnega konca pripelje!
 
Pravijo, da čas vse pozdravi. Žal temu ni tako, čas zgolj odnaša, nekam za hrbet, vse, tudi tisto, kar niti toliko ni vredno, da bi pred oči dospelo. Pa mu je bolje pustiti takšno, smetarsko vlogo, temu času, kot upati v to, da bo sam od sebe karkoli spremenil, celo izboljšal. Ni drugače, in tudi biti ne more, vsaj tam ne, kjer iz-blata-si-nastal-v-blatu-in-z-blatom-obstajaš-kot-blato-tudi-odideš!
 
Tudi s pomočjo največjih rilcev je moč do nečesa pozitivnega dospeti, denimo do odločitve, da s svinjakom ne želiš ničesar skupnega imeti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar