četrtek, 5. januar 2017

Bojda je tako nastal človek...



Za ilustracijo uporabim posnetek (iz filma)... mnogi namreč trdijo, da se človek razlikuje od živali zaradi - zmožnosti uporabljati orodje. In tudi predmeten posnetek je bil velikokrat pojasnjevan natanko v tej smeri...




 
Kakopak, pri takšni domnevi (razlagi) obstaja “malenkost”, ki poraja tako velik dvom, da domnevo - postavi na laž! Namreč - tudi živali uporabljajo orodja (resda takšna, kakršna najdejo v Naravi, in jih, po potrebi, le malce dodelajo, a kljub temu!) in opice še vedno s pomočjo palic(e), kosti, kamna... utirajo svojim željam/potrebam pot do njih realizacije. Pa so, še vedno, opice!

Obstaja še veliko drugih razlag, ki želijo “ugotoviti” razliko med človekom in živaljo, od “govora” (ki ga poznajo tudi živali!), prek “oblačenja” (tudi živali so “oblečene”, celo tako so pametne, da svojih oblačil niso odvrgle, zgolj zaradi tega, da bi, naknadno, “tuje kože” oblačile!), do “graditeljstva” (kdor je videl gnezdo, satovje, brlog... ta ve, da zmorejo “graditi” tudi živali, toliko, pač, kolikor jim je graditi potrebno!)... ne, ne, VSE te razlage, temelječe IZKLJUČNO na videnem, so - popolnoma zgrešene. In obstaja samo ena vsebina (zadeva, značilnost), ki je značilna za VSE živalske vrste, in NI značilna za človeka: nagoni (nagonsko ravnanje)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar