četrtek, 5. januar 2017

O zmožnostih... malček poenostavljeno



V kolikor NISI zmožen razumevati ( = ugotavljati dejanskost, jo, kadar je še “nerazkrita”, “izumljati” oz. jo prikazati v podobi pravil/a), pač pa zmoreš IZKLJUČNO uporabljati tuje ugotovitve ( = izume, zapise pravil/a)...

... potem se, nikarte, ne tolaži s svojimi “izjemnimi zmožnostmi”, kajti - spodnji posnetki dokazujejo, da se tudi (pogledu) “drugačni” zmorejo “voziti” na proizvodu/ih razumnega bitja!

Res je, ti se lahko tudi naučiš izdelovati te (in takšne) proizvode, lahko jim celo kakšno malenkost (v podobi INOVACIJE, in NE izuma!) dodaš, jih na drugačen način izdelaš, obarvaš... a to zmoreš samo zaradi tega, ker že dolgo, dolgo, dolgo tvoja vrsta živi v (življenjskem) okolju, v katerem se povsem drugačne okoliščine (tudi potrebe) izkazujejo, kot so tiste v Naravi. Zato pa, po drugi strani, ne zmoreš tistega, kar zmorejo bitja, ki so o(b)stala v svojih izvornih življenjskih okoljih, in, predvsem, NE ZMOREŠ sam (brez pomoči “zunanjih dejavnikov”) v teh, njihovih okoljih - preživeti! Medtem ko ona v tvojem zmorejo (niso redke “divje živali” v mestih... od ptic ujed, do, celo, kojotov, šakalov, volkov, medvedov...).

Aha, sedaj pa (še) fotke...

Ni komentarjev:

Objavite komentar