torek, 5. februar 2019

Je resnična tista obča, da je »od genija do norca en korak«?!


Če se uvodoma pošalim (in se ob tem prav nič NE zlažem), potem zapišem, da je še kako resnična, kajti v kolikor si razumsko zasnovan (in razumsko delujoč!), potem – kamorkoli se odpraviš, domala na vsakem koraku naletiš na ( = srečaš) »norca«!

Zdaj pa zares!
Občost (98 % celotne dvonoge populacije) = NAGONSKOST = NErazumskost ( = »neumnost«).
NErazumskost = POPOLNO NASPROTJE (raz)umskosti.
Iz neumnosti NE izhaja umnost ( = iz neumne glave ničesar umnega ne izhaja).
Mislim, da ni potrebno biti nekakšen ajnštajn, da bi zmogel dopustiti resničnost zgoraj zapisanih ugotovitev (vsaj druge in tretje).

Glede na to, da je NErazumskost popolno nasprotje (raz)umskosti, je logično tudi to, da so »ugotovitve« (posledično tudi pojmovanja, »razumevanja«, ravnanja) NErazumskosti popolno nasprotje ugotovitev (pojmovanj, razumevanj, ravnanj) (raz)umskosti, oziroma, z drugimi besedami: VSE obče »resnice« so popolno nasprotje dejanskih resnic ( = dejanskih, objektivnih stanj)! Potemtakem je tudi trditev »od genija do norca en korak« nasprotje dejanskega stanja, in bi bilo pravilno zapisati prav obratno – od norca do genija je en korak! Kakopak (in da ne bo nesporazuma), to razmerje med »genijem« in »norcem« obravnavam v odnosu do občega »pojmovanja« (»razumevanja«), dočim o samih objektivnih stanjih (o tem, kdo je zares »nor« = NEumen in kdo ni) najlepše govorijo tista razna odkritja, izumi, spoznanja, s katerimi se izkazuje krepko manj kot EN promil celotne dvonoge populacije!

Kdo je »čuden«, v neki mlaki, v kateri živijo malodane izključno žabe in ena sama ribica? Žabam je, vsekakor, »čudna« ribica, dočim so ribici »čudne« žabe, vendar – ker so žabe v večini, (zgolj) zaradi tega imajo one »prav«, in je kot obče veljavna »resnica« sprejeta ugotovitev o tem, da – je »čudna« ribica (nikarte podvomiti v to, ne nazadnje tudi volimo po principu odločanja VEČINE, in NE po principu odločanja umnosti)!

Natanko tako, kot se odvija v mlaki-polni-žab-in-z-eno-samo-ribico, se odvija tudi v vseh ostalih okoljih, torej tudi v okolju dvonogih! Pomeni, da je tam, kjer je absolutna večina NAGONSKA ( = NErazumska) VSAKO izstopajoče ( = od okolja drugačno) bitje najmanj »čudno« (in bolj kot je »čudno« = bolj kot se razumsko izkazuje, večja je verjetnost, da ga bo okolje »prepoznalo za »norca«)!

Ozrimo se v čas. In vzemimo za primer tri »genije«, Galilea, Koha in Teslo. Pred tem pa…
Osebno NE priznavam obstoja »genijev«, kakor tudi NE priznavam obstoja pilimilidriskačev! Čemu? Preprosto, v vsem svojem dosedanjem živetju nisem slišal biologov razlagati o tem, da obstajata vrsti (in v njih okviru tudi posamičnosti, ki ti vrsti tvorijo) imenovani »genij« in »pilimilidriskač«! Pravzaprav sem si te …driskače izmislil (zgolj z namenom lažje, učinkovitejše ponazoritve principa nekega /in slehernega/ ugotavljanja!), dočim sem po vprašanju »genijev« (doslej) zasledil le razlago o obstoju vrste, imenovane človek-razumsko bitje! Z drugimi besedami: ti, za občost »geniji« niso nič drugega, kot razumsko izkazujoči se (in za zmožnost razumskega izkazovanja  NEzadostno psihično okvarjeni) posamezniki (kakopak – razumsko zasnovani = ljudje-razumska bitja), in prav nič več! Ko bi še drugače zapisal, potem bi tako: ti »geniji« so zgolj tiste IZJEME (znotraj 2,1 % celotne dvonoge populacije), katerim okolje NI uspelo povzročiti zadostne psihične okvarjenosti (in jim s tem ni uspelo preprečiti razumskega izkazovanja, jim »blokirati« zmožnost razumevanja)… dočim je taistemu (nagonskemu) okolju to (psihično okvarjenost = blokado razumskega delovanja) uspelo povzročiti pri preostalih 2 /in kanček več/ odstotkih razumsko zasnovanih bitjih!

Galileo. Trdil je (med ostalim) da je Zemlja okrogla! In je dokaj zlahka dospel do te trditve, na posreden način dospevanja (ugotavljanja), na način, kakršnega občestvo NI zmožno, kajti – če je vse, kar na »nebu« vidim, okroglo, potem – ni verjetno tudi to, da je okrogel planet, s katerega to vse gledam?!
(kakopak, obstajajo tudi neka druga, dodatna razmišljanja, povezana z ugotavljanjem /tudi/ podob/e, a sedaj ne bi o tem)

Kaj meniš, je bil Galileo s strani občestva prepoznan kot (najmanj) »čuden« (če ne celo kot »nor«)? Kako bi občestvo drugače ugotavljalo (ko pa je NErazumsko) kot tako, da po sebi VSE MERI (samo sebe ima za »normalno«, potemtakem je vse, kar je od njega drugačno, NEpravilno = NEnormalno!), in se ni zmožno zavedati niti tega – da se niti samega sebe ne zmore zavedati (kaj šele do resnic dospevati)!
Danes Galilea »časti« in »priznava« tudi občestvo, vendar – Galileo NI dočakal tistega koraka, s pomočjo katerega bi iz »norca« postal »genij« (je bil ta korak /časovno/ krepko predolg), in ga ni dočakal samo zaradi ene same stvari: zaradi tega, ker občestvo »razumeva« izključno na temelju čutnega zaznavanja, pa mora videti, otipati, okusiti, slišati, vonjati, da »razume« ( = da VERJAME svojim čutnim zaznavam), dočim do dejanskega razumevanja (principov, vzročno-posledičnih razmerij, zakonitosti) NIKOLI NE ZMORE DOSPETI!  N  I  K  O  L  I!
Ko bi Galileo imel možnost narediti (slikovni) posnetek Zemlje (iz »vesolja«), in ta posnetek POKAZATI občim, potem… potem bi bil za absolutno večino občih v istem hipu »genij« (tako pa je ostal »nor«)! In, kakopak – še vedno bi obstajali tudi takšni obči, ki bi govorili (kakor danes govorijo za pristanek na Luni), da je posnetek okrogle Zemlje neka fotomontaža…

Tudi Koh je bil »norec«, dokler je samo govoril o bakterijah, ki odločajo o »usodi« obolelih (ali operiranih)! Kako bi ne bil, ko pa je občestvo »VEDELO« (in so vedeli tudi obči »strokovnjaki«), da »božja« volja odloča (o taistih obolelih/operiranih). In je Koh moral POKAZATI ( = dokazati ČUTNIM zaznavam občih) to, da ob umitih rokah in zakritju dihalnih poti (kirurga) ter ob prekuhanih pripomočkih oz. sredstvih (pribor za pregledovanje/operiranje, povoji, posteljnina…) število uspešno ozdravljenih (operiranih) KREPKO NARASTE (potemtakem NE more iti več za »božjo voljo«, če že prekuhan skalpel zmore »sesuti« tozadevno vsemogočo-voljo-vsemogočega!). Ko pa je bilo, dodatno, omogočeno stanje s-pomočjo-mikroskopa-VIDETI-neznatna-in-gibajoča-se-bitja, takrat pa je (tudi on), v trenutku, postal sila pomemben, in »genij«!
(pomeni: kadar uspeš BUTCU karkoli /in vsaj tozadevno/ dokazati, takrat si »genij«… dočim je BUTEC /vedno/ »pameten«, le da je s tvojo pomočjo postal še-nekoliko-»pametnejši«… to je tisti obči »danes vemo več, kot so vedeli nekoč«!)

Kako je bilo s Teslo?
Ma, tudi on je bil »čuden«, ne nazadnje – tako »čuden« je bil, da so mnogi krepko dvomili v njegovo »zdravo pamet«… ne nazadnje – celo v šoli se je z učitelji »kregal«…
In je bil »čuden«, tudi »nor«, vseskozi, dokler je zgolj razlagal (govoril o njih) svoje teorije, dokler je svoja (spo)znanja izkazoval v podobi besed (trditev)… kako, hudiča, ne bi bil, ko pa je trdil, da zmore-strele-čarati?! V istem trenutku, ko pa je v dvorano posedel predstavnike občosti (in med njimi tudi obče »strokovnjake«, neke »avtoritete« po vprašanju občega »razumevanja«, »znanja«, obče »pameti«) in jim (v okviru preizkusa) POKAZAL, da RES »čara« strele… takrat tudi on NI več bil »norec«, pač pa je – postal »genij«!
Tako, buh-pamahi, delujejo zadeve v svetu bebcev!

Mimogrede: iz razlage, ki govori o tem, kako so bili IZJEMNI iz »norcev« prepoznani kot »geniji«, nikar NE sklepaj, da zmore vsak BEBEC (nagonsko zasnovan in »modrujoč«) postati (zares, objektivno gledano) »genij«, ker – zmore biti zgolj tako »genialen« v svoji bebavosti, da ostale (sebi podobne, enake) bebce prepriča v svojo »izjemno modrost« ( = pri nagonskih NEobstoječe stanje)!

Potemtakem – blagor tistim izjemam, ki zmorejo dospevati do resničnosti ustreznih spoznanj, in zmorejo ta svoja spoznanja materializirati (jih prikazati v nekih konkretnih podobah, prikazati njih delovanja), dočim – kako se da materializirati vsebine, kakršne so, na primer, psiha, ali »zgolj« misel, čustvovanje? Kako se da, s kakšnim materialom, iz NEVIDNEGA narediti (OČEM) vidno? Da bi NEUMNOSTI, ki zmore »razumevati« IZKLJUČNO neposredno (na osnovi s čutnimi zaznavami pridobljenih informacij) pojasnil ( = dokazal) tiste vsebine, do katerih je moč dospeti IZKLJUČNO na POSREDEN način, s pomočjo logike ( = zmožnosti razumevanja, posledično tudi sklepanja oz. ugotavljanja)?! Vsebine, potemtakem, pri katerih lahko čutno zaznaš le njih načine (podobe) izkazovanj, potemtakem zaznaš – POSLEDICE njih zasnovanosti (principov delovanja), NE pa tudi same vsebine!

Ne, ne, zagotovo NE, glede občosti je resnica povsem DRUGAČNA ( = nasprotna) od tistega »genij + korak = norec«, celo to drugačnost občestvo redno in nenehno izkazuje, vsakokrat, kadar – tisto (tistega), kar (kogar) NE razumeva označuje kot »noro« (»norega«)!

Bi lahko tu tudi razlagal o tem, kako… sploh pride do psihične okvarjenosti (do nezmožnosti razumskega izkazovanja sicer razumsko zasnovanih)… o tem, da razumsko izkazujoč se ( = razumsko zasnovan in bodisi povsem psihično NEokvarjen ali »zgolj« za preprečitev zmožnosti razumevanja NEzadostno psihično okvarjen) NIKAKOR NE more dospeti v stanje »norosti« (razen v primeru, kakopak, v katerem do »norosti« lahko dospe VSAKO živeče in misleče bitje, torej tudi bitja iz uradno opredeljenega živalskega sveta, in je ta primer neka poškodba = mehanska okvara možganov)… a bom o tem, morda, ob neki drugi priložnosti. Če sploh. Je namreč težko (samemu sebi) iskati motiv(e) za lastno (in tovrstno) izkazovanje, ko pa se zavedam tega, da – še nisem srečal nekoga, ki se na temelju svojega razumevanja strinja z mojimi ugotovitvami, in so sila redki tisti, ki mi (na temelju njih razumevanja) VERJAMEJO (a je verjetje, vsaj zame in meni, krepko premalo za verodostojnost nečesa in česarkoli), dočim je v vseh ostalih primerih z-menoj-nekaj-narobe (v moji glavi, kakopak)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar