sobota, 27. november 2021

Ne bodo me več žejnega… ali Bisernost umskega potenciala

Toliko, da vam povem, da sem povsem v redu možakar, in da vse, kar počenjam, v svojem življenju, počenjam pravilno…
Življenje me tepe, priznam. Karkoli naredim, pa delam prav, vedno jih dobim po prstih! To me, bržčas, bog kaznuje, za grehe mojih prednikov! Barabe, ti, moji predniki, so morali nenehno grešiti, če mene sedaj kazen za kaznijo doletava, ampak…
Sem ponosen! Na hrib, na katerem živim, na potok, ki mimo hiše teče, in med naše vode šteje (mimogrede, vsak dan ga preverjam, da bi videl, če se je vanj, slučajno, kakšna tuja voda vrinila!), in ponosen sem, predvsem, na svoje prednike. Še zlasti na tiste tri, štiri, katere vsaj po imenu poznam. Že res, da so bili pravi prasci, če sedaj jaz, iz dneva v dan, za njihove grehe plačujem, ampak – bili so pomembni, zelo pomembni: brez njih tudi mene ne bi bilo, na mojem hrbtu pa Država sloni!
Prav rad bi bil ponosen tudi na naše politike, ampak… Že res, da sem jih podpiral, celo dvajset let in več, a kaj, ko prej nisem vedel, kakšni so! Potem pa so me enkrat, dvakrat, trikrat, ma sploh ne morem več prešteti kolikokrat za nos (po)vlekli, pa sedaj vem, to, kakšni so! Ja, priznam, tudi jaz sem kriv, da sploh so politiki, saj sem jih volil, in jim omogočil, da so na položaje prišli, ampak kaj, ko, prej, nisem vedel, čeprav sem vedel, da vem, vse, tega, kakšni so! Nisem jaz kriv, za to, mar ne?!
Sedaj me ne bodo več žejnega prek vode vodili! Nikoli! In nihče! Če ne drug, je bog na moji strani. Že res, da me tepe, malodane na vsakem koraku, ampak to počne zaradi mojih grešnih prednikov! Mene ima sicer rad. Vem, mi je tudi župnik povedal. In ne samo, da me ima rad, še več – težje kot mi je, in bo, v tem, tukajšnjem življenju, lepše bom živel, tam zgoraj, ko me bog k sebi vzame! V svoj dober, očetovski, milosten objem…
Ne, mene pa res nihče več žejnega prek vode ne pelje! In, mimogrede: na naslednjih volitvah bom volil Francla! On je edini, med vsemi, ki mi obljublja natanko tisto, kar želim!



Ni komentarjev:

Objavite komentar