sreda, 17. november 2021

Zametek Sveta v velikosti pomaranče?!

Med sodobnimi "znanstveniki" obstajajo različne teorije o vesolju, kakopak - tudi o njegovem nastanku. In med temi teorijami je tudi tista, ki govori o tem, da je bil celoten Svet, potemtakem vse tisto, kar že poznamo (za kar vemo, da obstaja), kakor tisto, česar še ne poznamo, da je bila vsa materija, tako tista, ki se v čvrstem stanju izkazuje, kakor tudi tista, ki se predstavlja v svojem bodisi tekočem, bodisi plinskem stanju - v velikosti pomaranče!
Če zanemarim določene "malenkosti", kot so, na primer, gostota, prostornina, pritisk... če zanemarim preprosto dejstvo, ki govori o tem, da neka materija potrebuje drugo materijo, če hoče rasti (se po/večati), kajti, in bojda, še vedno velja, da je 1 + 0 samo 1... če zanemarim, da nič ne obstaja, oziroma drugače, da v praznini ne more obstajati nekaj, karkoli... potem:
Dokler ti "znanstveniki" ne opredelijo, podrobneje, te prvotne, pred "velikim pokom" vse-obstoječe-združujoče pomaranče, in povedo, ali je bila v podobi tiste običajne, kiselkaste, s tenko lupino (in radi tega težje lupljive), ali, morda, v podobi sladke in rdečkaste jafa pomaranče, pri kateri debela lupina omogoča lahkotno dospevanje do mesa, do tedaj se vzdržim vseh ostalih komentarjev, z izjemo sledečega:

Kaže, da so umobolnicam, pri reševanju njih prostorske stiske, priskočile na pomoč tudi - znanstvene ustanove!


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar