petek, 19. november 2021

Vsaka tolažba prav pride!

Nor je, kdor se z bebci ukvarja,
pa še to ne rad' denarja,
pač pa, ker poti pozna
do človeškega Sveta!
 
In se tolažim: Tudi Galileo je bil butast, ko je ta pametnim okroglost Zemlje razlagal!
 
Ja, kar nekaj takšnih butcev poznajo časi. To so tisti redki, sila redki, posamezniki, ki so, za razliko od absolutne večine, od teh, ta pametnih, (po)dvomili v njih kretenska pojmovanja, in razlage, tudi ali predvsem v tiste božj(astn)e, posamezniki, ki so, kot razumska bitja, za razliko od nagonske večine, zmogli razumevati, in so tudi razumeli Naravne zakonitosti, pa, posledično, na temelju tega razumevanja – tvorili napredek!
 
In me driska daje, redno, zavoljo teh bebcev, (vse)občih. Pa ne radi tega, ker so prepričani v svoja prepričanja, zlasti v tisto, da so umni, da vedo, pač pa radi tega, ker – so, zavoljo svoje večinske vloge, in zlasti v časih, ko jih za besedo povprašaš, pa odločajo, nemilostni uničevalci, razkrojevalci vsega tistega, kar je človeku uspelo, korak za korakom, v podobah razvoja, napredka ustvariti!
 
Ne, Svet ne bo človeški vse do takrat, ko bodo iz njega, če sploh, odstranjeni nagoni, pa – v rezervate (lahko tudi človeka, denimo v Avstralijo, vse ostalo pa nagonskim prepustiti, kakopak brez jedrske tehnologije, brez vojne opreme – se bodo že s kiji mlatili, v prid »argumentiranja« svojega prav – pa naj se znajdejo, in svoje živalstvo vrtijo v nenehnih, »zgodovinskih«, krogih) ali pa, če se nek čudež zgodi, z odstranitvijo nagonske zasnovanosti, čeprav – v Naravo ne kaže vsebinsko posegati, se je izkazovalo, redno, da slabo rezultira takšno delovanje!


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar