ponedeljek, 10. junij 2024

Penina je v potokih tekla…

Kaže, da sem izjemno nesposoben, ker… med »poštenimi« celo življenje poštenost iščem, med »dobrimi« izjemoma na nesebičnost naletim, med tistimi, ki me »imajo radi«, takšne najdem, ki me izrabljajo in ubijajo.
 
Nečak mi je zjutraj zaželel »lepo praznovanje«. Kaj lepo, prelepo je bilo…
 
Dva dni sem počel petnadstropno torto, da sem imel kam namestiti plamenčke vseh mojih let, iz trgovine sem privlekel tri polne prtljažnike pijače in jedače, kaviar smo jedli z zajemalkami, šampanjec pili iz veder, skratka prava fantazija, nažrli in napili smo se za naprej in za nazaj…
 
In tudi druščina je bila izbrana, krog mize sedeča, Tisa, Tar, tu in tam je še kak maček po grižljaj dospel. In bi v tem pesjaku malodane na svinjak pozabil, nobene laži, nobene goljufije, prevare, nobenega izkoriščanja, nobenega svinjanja, le iskrenost, popolna, čista, pa čeprav pasja.
 
Absurd, ko pomislim, kaj mi je od življenja ostalo. Nekaj na dveh nogah hodečih, katere zmorem imeti rad, ker si to tudi zaslužijo, in dva psa. Ob vseh spoznanjih »lepot« sveta in življenja, »dobrot«, »poštenosti«…
Ne, nikakor ne, hvala lepa, bi hipoma odvrnil, ko bi mi nekdo še v drugo ponudil. Sem že v prvo, na srečo tudi edino, preveč zla doživel.

Ni komentarjev:

Objavite komentar