petek, 2. november 2018

Na planetu "normalnih" bebcev...


Ko otročiči verjamejo v pravljice, se smejiš njihovi naivnosti. Ko obči verujejo v pravljice... Ne, ne, bebavosti se ne kaže smejati, je prehuda težava, da bi jo v smehu obravnaval, čeprav... Čeprav je, na tem planetu idiotov, bebavost - “normala”!

Odkar so “mobilni operaterji” vzpostavili satelitske povezave, bi kazalo pokojnikom priložiti mobilne telefone! Kdo ve, morda pa se kateri oglasi, čez čas, in kaj pove o “onostranstvu”. In... Nikarte pozabiti priložiti tudi polnilce!

Ubog si, človek, osamljen sredi nerazumskih, v živalskosti in z živalskimi nagoni izkazujočih se bitij, prepričanih, da so - kakor ti!

Razum zmore razumeti naravne pojave. Pravzaprav zmore razumeti vse, s čemer se seznani. Bebci zmorejo “razumevati” vse, in še najbolje tisto, česar ne poznajo! In zmorejo “razumeti” tudi to, čemu jih njihovo “razumevanje” vselej do (neljubih) presenečenj privede. Pač, obstajajo tisti “grdi”, ali vsaj neke “grde sile”, ki se poigravajo z umsko bedo...

Ubog planet, na katerem je osem milijard izvirov kretenizma!

Ko govorijo o “starih kulturah”, pri čemer obravnavajo neke (še vedno veljavne) običaje, pravzaprav govorijo o prenašanju primitivizma (ubornega stanja uma oz. “duha”) v tekoče, bojda sodobne čase.

V vsako temo je potrebno prižgati svečo, in še zlasti v umsko.

Na tem planetu človeku obstaja ena sama pot - umakniti se v lastno delo.

Bojda so sebičnost, zavist, pogoltnost, nestrpnost... še vedno temeljne značilnosti “človeštva”... kakor so bile v vseh časih. Kako bi ne bile, ko pa je evolucija pozabila na taisto “človeštvo”, in ga niti iz živalskega sveta ni potegnila?!

Onostranstvo naj bi bilo lepša, svetlejša bodočnost. A kaže, da je tako temno v njem, da pokojni potrebujejo sveče.

Marsikdo je prepričan, da nisem humanist. In je, takšno prepričanje, daleč od resnice, kajti - resda se ne zavzemam za pravice živali, prej nasprotno, a navijam za to, da bi imel sleherni človek možnost človečno odživeti lastno življenje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar