četrtek, 30. december 2021

Barčica po morju plava...

Sedaj, ko se je naša velika bojna ladja znašla v muzeju, na prostem, in je naša silna mornarica padla na gumenjake, in kajake, bi bil čas, da nabavimo novo, veliko, bojno ladjo!
Že res, da tako veliki ladji drugod pravijo (malo večji) čoln, a je res tudi to, da je večje objekte, na našem velikem morju, težko obračat...
In je res tudi to, da bi, vsaj danes, že vsak bebec lahko vedel, kako poteka sodobno vojevanje. No, če je spremljal, vsaj malo, "zalivsko" dogajanje, je videl, da - je bila iraška tehnika, večinoma, uničena še preden je ameriški škorenj stopil na iraška tla, ampak...
Je pa res tudi to, da v vsej naši učinkoviti uspešnosti, in razvitosti, ko imamo vsa ostala področja, od zaposlovanja, do zdravstva, v celoti pokrita... nastane težava: kam s presežnim denarjem, če ne v frčoplane, čolniče in ostale igračke, s katerimi se bodisi igrajo, bodisi "le" ponašajo nedorasli... kaj že?! Aha - bebci!


P.S.
Dolžan sem popravilo, in popraviti moram lastne besede: v muzeju se ni znašel Triglav, pač pa policijski P111, ampak...
Vsebinsko (in poglavitno) gledano, samega sporočila zapisa ne bom spreminjal. Ker ustreza dejstvom, ne glede na to, katero tovrstno sredstvo se znajde med starim železjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar