četrtek, 9. februar 2017

Je Zemlja okrogla ali ploščata?



»Danes vemo veliko več (kot so vedeli nekoč)«, je splošna prepričanost.

BEDARIJA! Danes absolutna večina zgolj razpolaga z večjo količino podatkov, le-teh pa NE »vidi«, NE razumeva prav nič drugače, kot jih je »videla«, »razumevala« v preteklosti, takrat, ko je uradno veljalo, da »je Zemlja ploščata«.

Nagonska zasnovanost je danost, naravna, katere NI MOČ spreminjati, pa je obsojena na delovanje (izkazovanje) v podobah »pogojnega refleksa«. Kajti njeno »razumevanje« ( s tem tudi »vedenje«) poteka IZKLJUČNO znotraj čutnega zaznavanja (pomeni, da dojema le tisto, kar zmore s pomočjo čutil zaznavati), obenem pa so njene zaznave le delne (in med seboj ločene), kajti NEenovitost zavesti (zavedanja, spomina) ji preprečuje sočasno ( = hkratno) upoštevanje različnih spoznanj (ugotovitev) o isti stvari (vsebini).

In, ker ŠE VEDNO »vidi«, »razumeva« (ta, absolutna večina) samo v okviru čutnih zaznav, se lahko le NAUČI »vedeti« o tem, da je »zemlja okrogla«… še vedno pa realnost (konkretno življenje znotraj konkretnih okoliščin) vidi v njeni »ploščati« podobi.

KO bi zares vedeli več, KO bi to »vedenje« razumeli, KO bi bili zmožni razumskega delovanja, potem… se, bržčas, ne bi (iz časov v čase) ponavljale ene in iste napake, potem se, bržčas, ne bi vrteli v krogih. Kajti vrtenje v krogih, capljanje na enem in istem mestu, vsekakor NI značilnost razuma, razumskih bitij!

Ni komentarjev:

Objavite komentar