četrtek, 9. februar 2017

"Ljudje ustvarjajo okolje."



Vzemimo, za boljše razumevanje tega "ljudje ustvarjajo okolje" primer našega planeta: tisočletja je potrebovala, Zemlja, da se je iz ploščate spremenila v okroglo! Pomeni...

Da "okolje" ( = pretežna, absolutna večina) PRAV NIČESAR NE USTVARJA, v smislu neke tvornosti, pač pa zgolj ohranja (skuša ohranjati), kakor vsa nagonska bitja, okoliščine, znotraj katerih so "obsojeni" biti, znotraj katerih so (na)učeni obstati.

NE spreminja "okolje", spremembe so rezultat posameznikov.

Po tem vprašanju lahko pridemo tudi do sledečega: je moč NARAVNE DANOSTI spremeniti v njih nasprotje? Je moč nagonsko zasnovanost spremeniti v razumsko funkcioniranje? Mislim, da se strinjaš, če zapišem, da (zaenkrat vsaj tak čarovnik ne obstaja) tega NI moč storiti.

Z drugimi besedami: noben posameznik, ki je drugačen od okolja, NI zmožen to okolje spremeniti (po vsebinskem vprašanju), je pa zmožen na to okolje delovati izključno z nekimi otipljivimi rezultati (lastnega dela), v kolikor ti otipljivi rezultati prijajo okolju (to okolje v njih sebi in zase vidi ugodnosti), pa zmore (na)učiti živeti v stanovanju, voziti avtomobil, hoditi v trgovino... in to je to, nič več, nič manj. In prav zaradi tega se "preteklost" nikakor noče posloviti iz "zgodovine", ker SE NI ZMOŽNA (vsebinsko) spreminjati.

Ljudje (absolutna večina) SO okolje (pomeni, da ga ne ustvarjajo, pač pa ga /same sebe/ le izkazujejo - živijo, takšni, kakršni so).

Ni komentarjev:

Objavite komentar