sobota, 4. februar 2017

Nagon(sk)i in "klobasne" sanje



Ko nagonski (iz)volijo nagonske, in jim zaupajo položaje, je podobno, kot da bi dali psu v hrambo klobase – v kolikor bodo gore teh klobas, bo vsakomur kakšna padla, ko se bo njih količina skrčila, bodo jedli le najmočnejši. Vsekakor pa se bo tistim »pri klobasah« (pri koritu, pri »moči«) zdelo povsem samoumevno, da (oni sami) ne smejo ostati lačni.

Pa je popolnoma vseeno, KDO izmed nagonskih pride »na oblast«, vsak bo ravnal popolnoma enako, po nagonih (in videč le tisto, kar mu bo v dosegu rok = »moči«). Torej bo vsakega nagonskega »oblast pokvarila«.

Da bi bila zadeva absurdna, pa pripomore dejstvo, da nagonskim razumsko bitje na oblasti NE ustreza že od samega začetka dalje, kajti – razumsko bitje se zaveda tega, da klobas ne kaže kar tako pogoltniti (je potrebno misliti tudi na »jutrišnjo« lakoto); in se zaveda tudi tega, da je klobase treba NAJPREJ USTVARITI, ter jih šele naknadno jesti; in se zaveda preproste resnice, da v PREZADOLŽENEM okolju, ki niti toliko gospodarske moči NIMA, da bi si z njo zagotavljalo pokritje tekočih (sprotnih) stroškov »poslovanja« države ( = obstoja države kot take), ni realne možnosti za uresničitev »klobasnih« sanj!

Ni komentarjev:

Objavite komentar