sreda, 26. oktober 2022

Golaž gotov, lahko gremo…

Takole je s tem: golaž sem skuhal, zdaj pa volitve razpisujem!
 
Obljubljam vam vse, kar si želite slišati, ni problema. Najboljše donose, še boljše iznose, ma, če je treba, potem vam jamčim tudi druge Havaje. Ampak, vsaj o vremenu se pozanimajte, da vas klima kasneje ne bi presenetila, čeprav, je res - nasankali tam ne boste, baje pa se da uspešno potapljati, in utapljati.
 
Delovna obveznost bo največ dvajset ur na vsake dva meseca, do pokojnine boste pa lahko prišli takoj, pravzaprav hip za tem, ko bomo poskrbeli, da boste pokojni. Plače? Hm, najmanj ameriške, če ne še boljše. In žvečilke bodo priložene, k vsakem izplačilnem listku, ter lonček koka kole in vsaj en vroč pes, sveže z ulice pobran in predelan.
 
Lahko boste počeli, kar boste hoteli. Še več, lahko sploh ničesar ne boste počeli, če se vam ne bo dalo s tal pobirati denarja. Ma, zlato sonce nas bo budilo, sleherno jutro, in samo roko bo treba stegniti, pa bo želodec poln in rit zadovoljna. Se oproščam, pripravljena za izpraznitev.
 
Vizije? Jaz, če imam vizije?! Ha, še predstavljati si ne morete, kakšne! Mislim, najmanj tako odlične, kot so bile tiste, s katerimi so vam nosove podaljšali do svetega nikoli! In ne samo to, moje vizije so najboljše, in vselej še rosne z rastišča ubrane. Če boste želeli, vam bom vsak dan postregel z novo, ki bo spet najboljša od vseh možnih, edina pravilna, in moje vizionarske nadarjenosti dostojna. Ni problema, res ne.
 
Prija golaž? Je dober, kajneda?! Žica? Ah, pa ta žica. Jo bomo odstranili, obenem pa bomo še dodaten krog potegnili, da bomo demokratično vsi zadovoljni, tako tisti, ki so proti, kakor oni, ki so za. Saj smo ja strpni, pa ni vrag, da bi se šli prek žice pobijati. Ali zaradi nje. Dobro, z njo že še... ja, tudi tega sem se spomnil, jo bomo pisano obarvali, bo lepa za oko, in vse, kar je lepo za oko, je zagotovo najboljše!
 
Kaj slišim, če vas bom razočaral?! Jaz pa prav gotovo ne, čemu le?! Če bomo razočarani, bomo družno, bomo že našli neke tiste, ki bodo krivi. Nam je itak vseeno, samo da so. Mene boste pa razglasili za najboljšega vseh časov, spomenike mi boste postavljali in... lepo prosim, pljuvanja se vzdržite. Saj ste ja civilizirani, in boste lepo pogoltnili, kar vam bo poteklo...

Ni komentarjev:

Objavite komentar