četrtek, 27. oktober 2022

Prvi, Drugi in Bregar

Prvi zares ni prvi! To moram povedat, da ne bi postal domišljav. V bistvu se je danes pridružil šestim, ki že nekaj časa stojijo, rastejo in rojevajo. Je pa res, da je Prvi (bil) danes prvi posajen.
Poleg osnovnih opravil, s katerimi se vsak pošten kaki ponaša, potemtakem poleg tega, da bo krasil, in v sladkanje ponujal, sem mu naložil dodatno breme: ko bo zrasel, bo, v času popoldanskih sonc, senčil kuhinjsko okno…
 
Za Prvim je prišel, kakopak, na vrsto – drugi, potemtakem Drugi. Nedaleč stran od Prvega, ima tudi on dodatno zadolžitev. Prvemu bo v pomoč in oporo, moralno, pardon, kakijalno, seveda.
 
Tretji, ki je na vrsto dospel, pa je Bregar. Nekoliko vstran se drži, od obeh poprej imenovanih, in obravnavanih, a ne tako daleč, da se ne bi mogli videvati, in kakijevati med seboj. Tudi Bregar ima dodatno zadolžitev – paziti mora na to, da breg ne bi kam ušel!
 
In sem vse tri dobro privezal, da mi ne ubežijo, preden se udomačijo. Čeprav…
 
Ko bi jih v drevesnicah redkeje sadili, bi kupcem sadik izničili izbiro med (od)rezati (določeno število v isto stran rastočih vej)  in dobro zakoličiti ter oblikovati krošnjo.
 
Sedaj jih imam devet. A načrtujem vsaj še tri, enkrat v bodoče. Med ostalim tudi takrat, ko dospem do tega, da bom zmogel sto evrov v kakijalne namene nameniti.






Ni komentarjev:

Objavite komentar