sreda, 22. marec 2023

Vse nelogično…

Vse, kar je nelogično, ne more biti resnica, nikoli!
Celotna Narava, v katero, mimogrede, sodijo tudi družbeni odnosi, temelji na določenih zakonitostih, in te zakonitosti so – čista logika!
 
Prav radi tega, ker so zakonitosti logične, jih je RAZUMU oziroma LOGIKI moč razumeti, do njih prodirati, jih »odkrivati«, spoznavati, ugotavljati… v podobi pravil, zakonov, nekih dogajanj, ki se, v enakih okoliščinah VEDNO na enake načine izkazujejo. Vedno!
 
Neumnost, v katero sodi tudi »norost«, logike NE premore, NE premore razuma! Zato se neumnost izkazuje s tistim svojim »po svoje«, v okviru katerega vsakdo »po svoje« vidi, »dojema«, in »ve«. Kakopak razen v primeru čutnim zaznavam dosegljivih stvari, in stvari, pri katerih je stvar okusa tisto, kar odnos do njih opredeljuje in izkazuje.
 
NI čevljarske, mesarske, trgovske… logike, NI. Obstaja ena sama logika, vse ostalo je zgolj posledica zlorabljanja besede logika, ki, mimogrede, ni edina, katera, kadar se v »rokah« neumnosti znajde, zmore, vsakokrat »po svoje« o načeloma istem govoriti na popolnoma drugačne načine!

Ni komentarjev:

Objavite komentar