sreda, 19. april 2023

Rastline »nas« potrebujejo?!

Prebral neko »modrovanje«, o tem, da bi rastline brez »nas« izumrle, o tem, da smo »mi«, ki proizvajamo ogljikov dioksid, zaslužni za njihov obstoj…
 
Ob takšnih »modrovanjih«, pardon, ob takšnih izkazovanjih bebavosti, se povprašam…
 
Rastline na tem planetu obstajajo že nekaj milijard let. Najprej so obstajale v morju, na kopnem pa obstajajo najmanj pol milijarde let (500 milijonov let)!
Prvi sesalci naj bi se pojavili pred četrt milijarde let (250 milijonov let), kje je šele čas, v katerem so se pojavili prvi butasti prapredniki butastih »nas«?!
Pa me zanima, kako, hudiča, so rastline uspele preživeti ves ta čas brez »nas«, od kod, za vraga, so takrat dobivale (za fotosintezo) potreben jim CO2?! Od kod?!
 
CO2 proizvajajo, pri fermentacijah, številni mikroorganizmi. Obenem CO2 nastaja pri izgorevanju in – ni večje peči, na tem planetu, kot je tista, ki se nahaja v njegovi utrobi, v podobah razbeljenega jedra, v podobah nenehnega izgorevanja, potemtakem tudi sproščanja raznih plinov, med njimi tudi ogljikovega dioksida! Da, ko te »peči« ne bo več, pardon, ko bo njeno delovanje postalo premajhno, takrat pa bodo rastline, posledično tudi vse ostalo, dejansko izumrle!
 
Ne, velika zmota, bebava zmota, ne potrebujejo rastline nas, pač pa – mi potrebujemo rastline!
 
Ja, mnogo je »modrosti« na planetu pameti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar