sreda, 26. julij 2023

Ne vstopaj…

Razmišljam… ko bi se dalo, bi na vhod v svoje srce namestil napis »Ne vstopaj!«
 
Bil bi velik, ta napis, dovolj, da ga nihče ne bi mogel zgrešiti. In bi mu pridodal, v nekoliko manjšem, a tudi s stotih metrov vidnem zapisu, nekakšno podkrepitev…
 
Zasebna lastnina, varovana z nepopustljivimi psi bolečine. Z orožjem spoznanega izdajstva. S kamerami, ki v videnem izjemoma dobro prepoznajo…
 
Področje je minirano z neštetimi izkušnjami zlorabljenosti. Zračni prostor je varovan z orli močnih kljunov in dolgih krempljev, z orli porojenimi iz ran, ki v svoji nezaceljenosti s krvjo pojijo moč njihovih kril.
 
Kdor se od poprej nahaja na varovanem območju, to počne na lastno odgovornost. Previdno stopajoč med številnimi pričevalci gorja, med vulkani, iz katerih bruhajo plameni, in lije lava prejetih udarcev, katerih gmota težkih oblakov, prepojenih z oceani solza, ni uspela umiriti.
 
Ne vstopaj!
Ničesar, kar bi ti vrednega bilo, ne zmoreš najti. In tisto, kar je preostalega, bi se v tvojih rokah prehitro razblinilo v nič. Moje srce je zvezdam namenjeno. In soncu. In nebu. In pticam. Lepoti, Dobroti, Iskrenosti, Srcu.
 
Ne vstopaj!
Obilo je porušenega, brez milosti, razdejanega, ožetega, in tisto, kar je ostalo, skuša preživeti. In je ostalo več, kot je v tebi moč najti, več kot zmoreš vedeti, da obstaja, več kot zmoreš pričakovati, in več, krepko preveč, kot si zaslužiš imeti.
 
V kolikor pa se, po neki napaki, na drugi strani vrat znajdeš…
Naj se ti čistost v očeh nikoli ne skali, naj njih globine nikdar ne zamrejo, naj se utrip tvojega bitja ne prevesi v tisti »sebi«, »zase«!
 
Ne vstopaj! Zasebna lastnina. V kopici želja po dajanju, in v obilju strahu pred tistim vzeti in streti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar