četrtek, 28. september 2023

Akcija in re-akcija…

V kolikor je nekdo do tebe dober, pošten, naj bi bilo samoumevno, da mu z istim vračaš. V kolikor tega nisi zmožen, potem ne smeš pričakovati tega, da ta nekdo ne bo »postal drugačen«…
 
V bistvu – kadar ta nekdo ni nagonsko bitje, ki se zmore, zlahka, iz priliznjenosti v vzvišenost leviti, prilagajoč sebe nekim okoliščinam, potem ta nekdo zares NE bo postal drugačen, pač pa se bo zgolj z drugačnimi ravnanji, do tebe, izkazoval! Z ravnanji, ustreznimi tvojim izkazovanjem! Pomeni, da bo, ta nekdo, tudi v bodoče ostal dober… le da ti svoje dobrote ne bo namenjal, in bo ostal pošten… ter ti bo to dokazoval z nesprejemanjem, z zavračanjem tvoje nepoštenosti. Ja, v bistvu bo, s tem, tebe samega zavračal, glede na to, da mu boš s svojimi ravnanji povedal, da sprejemanja vreden nisi!
 
Floskula o tem, da je potrebno vsakogar »razumeti«, mu, v bistvu, »skozi prste gledati«, je običajen idiotizem, katerega so sproducirali prav tisti, katerim naj bi skozi prste gledal, jim odpuščal!
Ne zmorem, ne želim biti kar tako, povprek, uvideven, ne želim zlahka oproščati, ne želim, z morebitnim takšnim svojim početjem, izenačevati dobrih in slabih, poštenih in nepoštenih! Iz prvih bi se namreč »norca delal«, drugim priznaval nekaj, do česar niso upravičeni!
 
Pravijo, da so pametni. Pravijo, da se zavedajo samih sebe, svojih ravnanj. Priznana jim je polnoletnost, opravilna sposobnost. Potemtakem – naj bi bili zmožni tudi soočiti se s posledicami lastnih ravnanj, nositi odgovornost zanje, biti, če ti je tako bolj razumljivo, za vse nedopustno, s čemer se izkazujejo – kaznovani!
Potemtakem ni potrebe po tem, da bi počez skozi prste gledal, kajti prav zaradi takšnega odnosa vse slabo skozi čase ne samo obstaja, pač pa predvsem prosperira!

Ni komentarjev:

Objavite komentar