torek, 26. september 2023

Ne boj se, dete, v tebi ostanem…

Dete moje, vedno manj boš imela (od) svojega tate… pa čeprav ti bom vselej dajal vse, kar bom zmogel.
 
Če se boš znašla na razcepu, in boš tako hotela, ti bom svetoval. A ne v prid nekih lastnih pričakovanj, pač pa v prid tvojega boljšega.
 
Od slabega te bom vselej skušal odvračati, in te v dobrem podpirati.
 
Kar znam, tega te bom skušal naučiti, o čemer vem, ti razkriti. A ne vsega, daleč od tega, za določena spoznanja je bolje, da boš sama do njih dospela. Čim kasneje. Tako »lep« je ta svet, tako »lepe« so »resnice«, ki mu vladajo…
 
Ne boš dolgo imela svojega tate. Prestarega si dobila, preveč let je štel, ko si mu čas osončila. A skušal ti bom dati, tudi tebi, več, kot boš kjerkoli drugod dobila, in še več, kot bo tistega, kar boš od vseh prejela.
 
Rasteš, in vse težje določene tvoje želje dohajam. In vse bolj se trudim pojasniti ti, da jim ne strežem kolikor bi hotel, ker jim ne zmorem streči, ne radi tega, ker jim ne bi želel. Vse težja si, na primer, in vse daljša se mi ista pot zdi, po kateri naj bi te nosil, na najinem sprehajanju. Sede pa moje naročje vzdrži, v nedogled, tebe. Še prehitro mu boš ubežala, postala »velika«, »prevelika« zanj.
 
Razmišljam o tvoji bodočnosti, in bi se celo veselil tega, da je kaj prida ne bom dočakal, ko bi se zmogel veseliti, ko me ne bi bolelo vse tisto, kar boš sama šele spoznala, v podobah bolečine. Čim kasneje, upam!
 
Da, ne bo ti veliko tate danega, in zlasti dolgo ne, a se bom trudil, da me ne umanjka, v tebi, in v dobrem, še dolgo po tem, ko bom šel »na Luno ajat«, in tebe samo, dobesedno samo tu, spodaj, pustil.
 
Kdo bi vedel, kako se bodo, takrat, v tebi, vse najine zgodbe odvijale…

Ni komentarjev:

Objavite komentar