petek, 13. maj 2016

Trate...



Trate so izjemno zanimive danosti! In jih je lepo opazovati, med opazovanjem tudi uživati, ko…
Se prek zelene travne podlage bohotijo v pestrosti raznobarvnega cvetovja. In cvetijo v belem, v rdečem, modrem, rumenem, ma, cvetijo v vseh barvah, katere je moč narave izmislila. In ni samo lepo, v tej pestrosti, je tudi sila praktično!
Denimo, če vremenske razmere niso ugodne določenim vrstam cvetja, bodo pa neke druge kipele pod nebo, in bo trata še vedno mikavna, lepa, okrašena. In tudi to je res, da različno cvetovje  različne žužke privlači, pa se za številne vrste najde tisti nekaj za pod zob…

Ja, »razumna bitja« zrejo v lepoto pisanih trat, jo občudujejo, celo, tu in tam, ob njej zavzdihnejo… marsikdaj se zaženejo v trganje, kajti – mar ni lepo, če imaš doma tisto, česar drugi nimajo!? Pa čeprav bo ubrano hitro ovenelo, in bo romalo v smeti… pa čeprav bo ubrano preprečilo nadaljnjo širitev… ni pomembno, šteje to, da imam!

Ja, »razumna bitja« zmorejo celo živeti ob teh pisanih tratah. Dokler so v podobi običajnih trat. Ko pa zavzamejo podobe »trate življenja«, takrat pa… takrat pa je najlepše, če smo vsi enaki, vsi »naši«, tako prekleto enobarvni. In – prazni!

Ni komentarjev:

Objavite komentar